Izgradnja akva parka i velnes centra na Paliću počinje za nekoliko dana

05. December 2018
Izgradnja akva parka i velnes centra na Paliću počinje za nekoliko dana

Sve je spremno za početak izgradnje akva parka i velnes centra na Paliću, koja bi prema planovima, trebala da počne već ovih dana.

Izgradnja akva parka predviđena je Projektom razvoja turističkog prostora „Palić“, pozatijim kao "Master plan Palić" iz 2006. godine, kao i "Programom razvoja turizma regiona Palić" iz 2015. godine. Oba krunska planska dokumenta za uređenje Palića prostor Muškog štranda tretiraju kao lokaciju koju treba privesti nameni izgradnjom otvorenih i zatvorenih bazena, uz prateće sadržaje.

Izgradnja ovih sadržaja predviđenih u oba razvojna dokumenta predstavlja deo realizacije razvoja Palića kao turističke destinacije. Ovaj velnes (spa) centar sa akva parkom finansiraće se sredstvima iz budžeta republike, pokrajine i Grada Subotice, dok su ostali sadržaji vezani za razvoj banje, kao što su hoteli, medicinski i spa sadržaji, predviđeni za ulaganja privatnih investitora.

- Prostor Muškog štranda je površine 44 hiljade kvadratnih metara gde se planiraju kompleks otvorenih bazena, koji će se prostirati na više od 28 hiljada kvadratnih metara što uključuje bazene, terene za odbojku na pesku, popločane površine, zelene površine, bašte restorana kao i sklop zatvorenih bazena, koji će biti u objektu spa centra, čija je ukupna površina oko tri hiljade kvadrata – objašnjava Nebojša Daraboš, direktor  „Park Palić“ D.O.O. - Planirano je pet otvorenih bazena - jedan termalni koji već postoji ćemo rekonstruisati, jedan za odrasle, jedan za decu  i dva uz tobogane. I u zatvorenom prostoru ćemo takođe imati pet bazena, tri veća i dva manja, uz prateće sadržaje.

Velika investicija na Paliću vredna je više od milijardu dinara. U toku su pripreme za početak prve faze radova čija je vrednost 330 miliona dinara.

- Gradilište je trenutno u fazi formiranja i narednih dana kreću pripremni radovi, čišćenje terena, postavljanje ograde oko celog kompleksa, a uskoro kreće i izgradnja velikog dečjeg bazena i jednog bazena uz koji će biti deo predviđenih tobogana – najavljuje Daraboš. - Završetak gradnje otvorenog dela i gradnja zatvorenog dela koji će imati velnes i spa sadržaje planira se  tokom sledeće godine.

Izvor: Subotica.com

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...