Italija poklanja 103 istorijska zamka

17. May 2017
Ilustracija, foto: T+L
Ilustracija, foto: T+L

Ako ste oduvek sanjali da imate kuću za odmor u Italiji, ali to niste mogli da priuštite, sada možda imate sreće. Italijanska vlada poklanja istorijske zamkove i vile, potpuno besplatno.

Ukipno 103 građevine širom zemlje, Vlada želi da pokloni ljudima koji mogu i hoće da ih spase da se ne bi pretvorili u ruševine. Potencijalni vlasnici moraju da se obavežu da će transformisati objekte i njihovu okolinu u nešto što će podstaći turizam.

Objekti i delovi imanja na kojima se oni nalaze, tako, mogu biti pretvoreni u hotele, restorane, prodavnice, banjske objekte ili luksuzne vile.

Ovo je, takođe, odlična prilika za one koji imaju novca da daju otkaz, dobiju odličan objekat besplatno i da započnu novi potencijalno veoma unosan biznis. Takođe je i prilika da država promoviše razvoj turizma u i drugiom delovima zemlje, osim onih već dobro poznatih.

Cilj je da se javne i privatne zgrade, koje se više ne koriste, transformišu u objekte za ljubitelje istorije, planinare, turiste i bicikliste, i da se tako promoviše i podržati razvoj sporog sektora turizma.

Građevine koje su u ponudi raštrkane su širom zemlje i u udaljenim područjima. Među njima ima od starih škola, manastira, do zamaka i kula za odbranu, sa pogledom na obalu i seoski pejsaž.

Ko želi besplatan dvorac, trebalo bi da podnese predlog u kome su definisani planovi za njegovu transformaciju. Novi vlasnik dobija prava na imovinu za period od devet godina, nakon ugovor može da se obnovi na još devet godina. Najbolje ponude moćiće da zaključe ugovor na 50 godina.

Jedan od objekata u ponudi je Castello di Blera u Laziju, kod Rima, velika luksuzna porodična kuća bogataške plemićke porodice iz 11. veka, u kojoj se nalazi mnogo originalnih srednjevekovnih predmeta.

Izvor: B92

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...