Istočno Sarajevo i Šabac kreiraju zajednički turistički proizvod

27. December 2018

Direktori turističkih organizacija Istočnog Sarajeva Igor Tošić i Šapca Srđan Mitrašinović potpisali su u 21. decembra 2018. godine na Jahorini protokol o saradnji s ciljem kreiranja zajedničkih proizvoda i projekata.

Tošić je novinarima rekao da je turizam u Istočnom Sarajevu u ekspanziji u smislu razvoja infrastrukture i broja dolazaka i noćenja turista.

- Koristimo svaku moguću aktivnost kako bi to i dalje unapređivali. Otvoreni smo za saradnju sa svim subjektima koji imaju za cilj promociju i razvoj turizma - istakao je Tošić.

On je istakao da je potpisan protokol o saradnji sa turističkom organizacijom iz Šapca, navodeći da će zajedničke aktivnosti biti promocija i kreiranje zajedničkog proizvoda, te saradnja u oblasti apliciranja za projekte prekogranične saradnje u evropskim fondovima.

Direktor gradske Turističke organizacije Šapca Srđan Mitrašinović kaže da je prvi put došao na Jahorinu, te da sa zadovoljstvom može reći da je i kod njih turizam u ekspanziji.

- Mi smo malo više orijentisani na aspekt manifestacionog turizma. Kroz razmenu iskustava videli smo zajednički interes, tako da smo odlučili da potpišemo protokol o saradnji. Interesantan nam je apsekt koji se odnosi na pitanje apliciranja za sredstva iz pristupnih fondova EU - rekao je Mitrašinović.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...