Inđija nabavlja balone za panoramsko razgledanje iznad Krčedinske ade

09. May 2023
Foto: Turistički Svet / Biljana Bosnić Ognjenović
Foto: Turistički Svet / Biljana Bosnić Ognjenović

Turistička organizacija Opštine Inđija raspisala je javne nabavke za kupovinu polovnih balona za letenje, kao i za zakup balona za letenje sa posadom. Vrednost tendera za kupovinu procenjena je na 20 miliona dinara, dok je vrednost zakupa procenjena na 15 miliona dinara.

Ovim nabavkama pokreće se projekat "Srpske Kapadokije" u Inđiji, nove turističke atrakcije, u okviru koje je pregovarano sa potencijalnim partnerima iz turske oblasti Kapadokija.

Za potrebe formiranja turističke atrakcije letenja balonima na Krčedinskoj adi u opštini Inđija, nabavljaju se dva polovna balona na topao vazduh i to jedan koji može da primi minimum tri putnika i jedan koji može da primi minimum 20 putnika. Baloni moraju da poseduju odgovarajuću dokumentaciju, sertifikat za izvođenje letova, dokaz o registraciji vazduhoplova i polisu osiguranja, a prodavac mora da obezbedi garanciju od minimum dve godine.

Istovremeno TO Inđija planira i da zakupi pet balona na topao vazduh i to četiri koja mogu da prime minimum po dva putnika i jedan koji može da primi minimum 10 putnika, sa odgovarajućim brojem pilota i članova posade. U balonu za minimum 10 putnika pored pilota mora biti i kopilot, tako da su dva stručna lica prisutna tokom leta.

Ovi baloni predviđeni su za letenje do 50 metara nadmorske visine dok je balon privezan za podlogu. Baloni se daju u zakup turistima po satu, biće na raspolaganju četiri dana nedeljno, gde će svaki od balona dnevno biti 1,5 sat u vazduhu.

Podsetimo, plan da se u Inđiji napravi "Srpska Kapadokija" pokrenut je sredinom prošle godine, kada su i počeli intenzivni pregovori sa predstavnicima turističkih organizacija i agencija iz Turske.

Početkom ove godine najavljeno je da će u okviru ove atrakcije posetiocima Krčedinske ade biti na raspolaganju deset balona za panoramsko razgledanje.

U planu su nabavke posebnih katamarana koji bi prevozili putnike od Krčedina do Krčedinske ade, kao i gradnja dva pristana. Posetioci će imati prilike da uživaju u ovoj vrsti ponude svakog vikenda.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Uskoro počinju uskršnji vašari u Beču
04. March 2024
Tradicionalni bečki uskršnji sajmovi ove godine otvaraju svoje kapije već od sredine...
Tourism
Holanđani ne smanjuju broj letova za Beograd
28. February 2024
Holandska nacionalna avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines neće smanjivati broj nedeljnih...
Tourism
Zašto ove godine vredi posetiti Španiju?
26. February 2024
Španiju je u 2023. posetilo 48.000 Srba. Zahvaljujući letovima Er Srbije za Madrid,...
Tourism
Digitalni nomadi zadovoljni Zlatiborom
22. February 2024
Trendovi savremenog poslovanja u svetu postali su deo ekonomske klime Zlatiborskog okruga,...