IDENTIS: Objedinjena turistička ponuda Potisja

11. August 2020
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Turistička organizacija Vojvodine je uspešno realizovala projekat IDENTIS (Integrated Development of Natural and Cultural Tourism in Tisa River Region) u okviru programa prekogranične saradnje Interreg – IPA Mađarska – Srbija.

Turistička organizacija Vojvodine je projekat realizovala kao vodeći partner, u saradnji sa Čongrad županijom iz Mađarske. Projektom je unapređena turistička ponuda Potisja, kako sa srpske tako i sa mađarske strane. U prethodnih godinu dana u okviru projekta su održane mnogobrojne radionice i seminari, gde su predstavljeni primeri dobre prakse i definisani koraci koje je potrebno preduzeti u narednom periodu kako bi se unapredila turistička ponuda ovog područja.

U okviru projekata je kreirana jedinstvena baza podataka, naime kreiran je sajt identisonline kao i mobilna aplikacija, gde možete pronaći celokupnu turističku ponudu Potisja, počevši od kulturnog nasleđa, prirodnih dobara, smeštajnih kapaciteta pa sve do manifestacija i servisnih informacija.

Kao jedan od glavnih ciljeva projekta je bio kreiranje jedinstvenih turističkih proizvoda koji će biti prepoznatljivi na širem turističkom tržištu. Naime u prethodnom periodu turistička ponuda Potisja kako sa srpske tako i sa mađarske strane nije bila dovoljno vidljiva i adekvatno promovisana. Stoga je u okviru projekta IDENTIS urađen strateški dokument, tj. „Marketing strategija unapređenja Potisja“, gde su analizirani dosadašnji problemi u sferi turizma i koncizno definisani strateški ciljevi koje je potrebno ostvariti kako bi došlo do afirmisanja turističke ponude u opštinama koje se nalaze uz reku Tisu. Kao rezultat ove strategije nastala je i brošura „Turistički vodič-tematske rute Potiskog regiona“ gde su predstavljeni gotovi turistički programi iz oblasti ruralnog turizma, eko i aktivnog turizma, kulturnog turizma, spa i wellness i industrijskog nasleđa.

Izvor: TOV

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...