IDEJE/TRENDOVI: Pokrenut Disabled Rooms, novi španski B2B portal specijalizovan za pristupačni turizam u 20 država

04. August 2020
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay

Zahvaljujući novom portalu, španske turističke agencije će moći da ponude svojim klijentima - osobama s invaliditetom portfolio s više od 6.000 pristupačnih soba, iz 1.500 hotela u 20 država. Ova ideja možda može da bude podsticaj da se nešto slično dogodi i u Srbiji (ili da se naši hoteli uključe u ponudu ovog portala), s obzirom da je čak i veliki TUI prepoznao osobe s invaliditetom kao ozbiljnu ciljnu grupu i preduzeo niz aktivnosti u sklopu projekta „Putovanje za sve“ koji se ove godine zvanično promoviše u Nemačkoj. 

Omnirooms.com, "startup" iz Gran Kanarie, specijalizovan za pristupačni turizam, preko kojeg osobe sa smanjenom pokretljivošću mogu da rezervišu prilagođene hotelske sobe, pokrenuo je portal  www.disabledrooms.com, koji je osmišljen kao B2B kanal kojim se povezuju hoteli hoteli koji imaju sobe za osobe sa smanjenom pokretljivošću i turističke agencije. Zahvaljujući ovom portalu, turističke agencije će od sada moći da ponude svojim klijentima - osobama s invaliditetom portfolio s više od 6.000 pristupačnih soba, iz 1.500 hotela u 20 država.

Nova B2B poslovna linija - portal Disabled Rooms rezultat je dogovora tima Omnirooms.com i tri glavne grupe španskih putničkih agencija, s ciljem da se putničkim agencijama ponudi portfolio pristupačnih soba dostupan širom sveta. Nakon potpisivanja predugovora s ova tri sjajna igrača, Omnirooms.com je za manje od pet meseci stvorio platformu www.disabledrooms.com.
Omnirooms.com zaživeo je 2015. godine, iako je web stranica na kojoj nude hotelske sobe prilagođene osobama sa smanjenom pokretljivošću pokrenuta u maju 2016. Njegov portfolio fokusiran je na Španiju, iako je prvi put krenuo u ponudu internacionalizacije odredišta u Evropi i Americi s Catalonia Hotels & Resorts. Nedavno je kompanija odlučila da napraviti skok u SAD.
 
Pristupačni turizam - novi cilj TUI Grupe
I TUI Grupa postavila je ove godine za cilj da se odmor ponudi što većem broju ljudi. Iz tog razloga, razvila je „Plan pristupačnosti“, zajedno s nemačkim Udruženjem za turizam. Izvršila je analizu snaga i potencijala vlastite ponude „bez prepreka“ i izradila brošuru o pristupačnosti na 16 stranica, u kojoj je istakla različite aspekte i njihovu važnost za putovanja. Rad koji je prpremio TUI predstavljen je na Konferenciji o pristupačnom turizmu, održanoj na ITB-u u Berlinu, početkom marta.
Thomas Ellerbeck, član Izvršnog odbora TUI Grupe, izjavio je tom prilikom: "Inkluzija menja percepciju. Inkluzija, takođe, menja turističku ponudu. Svojim inicijativama za turizam bez barijera  želimo da uzmemo aktivno učešće u stvaranju mogućnosti da svima ponudimo opuštajući odmor."
Prvi rezultati mape puta već se sprovode. Konkretno, revizori u pilot projektu potvrđuju sedam vlastitih hotela i kompleksa TUI smeštenih u različitim delovima sveta, od Kanarskih ostrva do Zapadnog Pomorja (Nemačka).
Ovom akcijom kompanija pokazuje svoju podršku sistemu sertifikacije 'Putovanje za sve', koji promoviše nemačka izvršna vlast i izvan nemačke države. Zahvaljujući tome, turistima s invaliditetom pružaju se pouzdane informacije o strukturi odredišta koje će posetiti, kao i pomoć u planiranju putovanja. 
 

 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Prvi BOR letnji festival ovog vikenda na Zlatiboru
17. June 2024
BOR Hotel by Karisma, u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor, ovog juna organizuje...
Tourism
Obale Turske pružaju neiscrpne mogućnosti za najrazličitije aktivnosti na otvorenom
17. June 2024
Mediteranska i egejska obala Turske su primamljive lokacije u svako doba godine, jer posetiocima...
Tourism
TOS i IRONMAN udružuju snage za povećanje broja stranih turista u Srbiji
17. June 2024
Na današnjem događaju za medije Turistička organizacija Srbije i SDP 11TRI potpisali su...
Tourism
Veštačka inteligencija u avio-industriji
17. June 2024
Veštačka inteligencija (VI) nije budućnost čovečanstva, već realnost u kojoj...