Gradsko kupalište u Kovinu dobija novi izgled

02. June 2023
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Omiljeno kupalište Kovinaca trebalo bi da se razvije u moderan turistički i sportski kompleks, a Ministarstvo turizma i omladine raspisalo je tender za izgradnja sportsko-rekreativnog centra sa auto-kampom. Vrednost radova procenjena je na više od 80 miliona dinara, bez PDV-a.

Reč je lokaciji popularne Šljunkare, gde je projektom za građevinsku dozvolu (PGD) predviđena gradnja auto kampa, dela za šatore i sanitarnog bloka.

U okviru auto kampa predviđena je uređena površina za lociranje 12 prikolica – kampera sa slobodnim prostorom za boravak korisnika kampa, na 798 m2. Takođe, predviđen je i deo za 10 šatora različitih dimenzija, površine 567 m2.

Takođe, planira se i izgradnja zajedničkog objekta za smeštaj muškog i ženskog toaleta, kuhinje, prostora za opremu i tehničke prostorije.

Na ovoj lokaciji postoji malo jezero, koje se koristi za rekreaciju i vodene sportove (plivanje, vaterpolo). Sa istočne strane jezera su projektovane montažne betonske tribine za oko 150 posmatrača što je prikazano u projektu i obrađeno kroz projekat arhitekture i konstrukcije.

Projektovana je izgradnja konstrukcije tobogana za decu i odrasle na novoprojektovanom platou od behaton ploča severno od tribina. Predviđena su tri tobogana koja čine tipski tobogan "Body slide and rainbow" ili odgovarajući koji se isporučuje i ugrađuje po tehničkom uputstvu odabranog proizvođača.

Pre početka svih građevinskih radova predviđeno je izmuljavanje jezera na način koji je za ovu lokaciju moguć.

Na zapadnoj strani jezera predviđeno je postavljanje drvenih baldahina i senika. Takođe, predviđene su ponte od drvene konstrukcije – šipovi od bagremovih oblica i platforme od fosnih dasaka. Ponte su na zapadnoj strani jezera.

Projektom je predviđen plato od behaton ploča na koji će biti postavljena tri fiksna zidana roštilja od opeke, verige i dva senika.

Svi sadržaji će biti povezani stazama popločanim behaton pločama.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Poznati glumac svečano otvara letnju turističku sezonu u Skadarliji
17. May 2024
Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije sa zadovoljstvom Vas...
Tourism
Dvorski kompleks otvoren za posete
16. May 2024
Promo turom za medije svečano je otvorena ovogodišnja sezona obilazaka Dvorskog...
Tourism
Nedelja turske kuhinje u svetu od 21. do 27. maja
15. May 2024
Prihvatajući ukuse i drevne tradicije plodne zemlje, bogata gastronomska kultura Anadolije...
Tourism
Kineski turoperateri upoznaju lepote Srbije i otkrivaju njeno kulturno i prirodno blago
13. May 2024
Turistička organizacija Srbije i Air Serbia su domaćini posete grupe kineskih turoperatera u...