Gradsko kupalište u Kovinu dobija novi izgled

02. June 2023
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Omiljeno kupalište Kovinaca trebalo bi da se razvije u moderan turistički i sportski kompleks, a Ministarstvo turizma i omladine raspisalo je tender za izgradnja sportsko-rekreativnog centra sa auto-kampom. Vrednost radova procenjena je na više od 80 miliona dinara, bez PDV-a.

Reč je lokaciji popularne Šljunkare, gde je projektom za građevinsku dozvolu (PGD) predviđena gradnja auto kampa, dela za šatore i sanitarnog bloka.

U okviru auto kampa predviđena je uređena površina za lociranje 12 prikolica – kampera sa slobodnim prostorom za boravak korisnika kampa, na 798 m2. Takođe, predviđen je i deo za 10 šatora različitih dimenzija, površine 567 m2.

Takođe, planira se i izgradnja zajedničkog objekta za smeštaj muškog i ženskog toaleta, kuhinje, prostora za opremu i tehničke prostorije.

Na ovoj lokaciji postoji malo jezero, koje se koristi za rekreaciju i vodene sportove (plivanje, vaterpolo). Sa istočne strane jezera su projektovane montažne betonske tribine za oko 150 posmatrača što je prikazano u projektu i obrađeno kroz projekat arhitekture i konstrukcije.

Projektovana je izgradnja konstrukcije tobogana za decu i odrasle na novoprojektovanom platou od behaton ploča severno od tribina. Predviđena su tri tobogana koja čine tipski tobogan "Body slide and rainbow" ili odgovarajući koji se isporučuje i ugrađuje po tehničkom uputstvu odabranog proizvođača.

Pre početka svih građevinskih radova predviđeno je izmuljavanje jezera na način koji je za ovu lokaciju moguć.

Na zapadnoj strani jezera predviđeno je postavljanje drvenih baldahina i senika. Takođe, predviđene su ponte od drvene konstrukcije – šipovi od bagremovih oblica i platforme od fosnih dasaka. Ponte su na zapadnoj strani jezera.

Projektom je predviđen plato od behaton ploča na koji će biti postavljena tri fiksna zidana roštilja od opeke, verige i dva senika.

Svi sadržaji će biti povezani stazama popločanim behaton pločama.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uvodi letove između Beograda i Porta
29. September 2023
Er Srbija će od 10. novembra 2023. godine uspostaviti direktne letove između Beograda i Porta...
Tourism
TOS obeležio Svetski dan turizma na Turističkom forumu Srbije u Nišu
27. September 2023
Svetski dan turizma, koji se u međunarodnoj turističkoj zajednici proslavlja 27. septembra,...
Tourism
Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza
25. September 2023
Turistička ponuda zaštićenog područja Vlasine bogatija je za 47 kilometara obnovljenih...
Tourism
Degustacija kobasica na Oktoberfestu - bez vegi varijante
21. September 2023
Oktoberfest je osim po zabavi i pivu poznat i po kobasicama. Komisija za degustaciju probala je...