Glumac Bojan Perić "pokorio" Provansu - Pobeda na takmičenju "Black Chili Driving Experience"

06. November 2018

O čemu maštaju svi muškarci, počev od ranog detinjstva? Da se “igraju” brzim automobilima, ili još bolje – da ih voze. Taj san se nedavno ostvario našem glumcu Bojanu Periću, koji je bio u prilici da sedne za volan nekih od najjačih četvorotočkaša današnjice.

Najnoviji modeli Tesla S 85, BMW M240i Xdrive Steptronic Cabrio 3.0, Mercedes C43 AMG 4 Matic Cabrio, Porsche Boxster 2.0 PDK RWD, Audi RS3 Sportback S Tronic Quattro bili su parkirani u dvorištu piktoresknog starinskog hotela u seocetu Mužin, na jugu Francuske. Ključevi su stajali na pultu, baš kao i pravilnici takmičenja “Black Chili Driving Experience”.

Perić je bio jedan od osmorice gostiju iz cele Evrope, kako bi isprobao ove automobile, krstario putevima Provanse, sa mapom u ruci tokom četiri dana, sa ciljem da se upoznaju sa pravilima o bezbednoj vožnji i sa konceptom kompanije “Continental” pod nazivom "Vision zero" čiji je krajni cilj automobilski saobraćaj bez ljudskih žrtava.

Prva ruta je vožena od Mužina do Gurdona, od 24,3 kilometra, kroz vinograde, kanjone i neverovatnu prirodu. Usledila je vožnja do La Palud sur Verdona, i tako redom duž cele Azurne obale. Ukupno 560 kilometara i 12h vožnje, tokom koje su se ocenjivale vozne karakteristike, potrošnja goriva, bezbednost, prosečna brzina, timski duh i drugi parametri.
 
- Najviše na svetu volim da putujem, i sve što radim, radim da bih sebi mogao da omogućim što više putovanja. Uz to sam pasionirani vozač, mogao bih satima bez prestanka da vozim, pa mi je ovo takmičenje bio pravi ugođaj. Najupečatljiviji deo putovanja mi je bila etapa od Kana do Musak Belvia, koja je vodila kroz jedno od zvanično najlepših sela na svetu - Vilaž perše Gurdon, pa čuvenom Napoleonovom rutom, kojom se vraćao 1815. godine sa Elbe. Vožnja desnom stranom kanjona Verdon i oko jezera Sen Kroa dokazuju zašto su ovo jedni od najlepših predela Evrope – ističe Bojan.

Uz idealnih 25 stepeni vožnja u kabrioletima, po savršeno uređenom kolovozu pričinjavala je veliko zadovoljstvo. Pauze koje su pravili činili su osećaj još intenzivnijim.

- Svaki ručak je bio osmišljen da bude na nekom prelepom mestu, gde su predivni pejzaži. Uživali smo u francuskim specijalitetima. Ja sam po prirodi veoma sklon isprobavanju novih stvari, tako da postoji vrlo malo specijaliteta na svetu koje do sada nisam probao, ali sam zaista uživao u njihovoj kunjihi. Ako smo ručali pored mora ili reke, imali smo riblje specijalitete, dok smo u predelima Alpa jeli govedinu i piletinu.

Perić je u konkurenciji Nemaca, Turaka, Španaca, Francuza i drugih osvojio prvo mesto i postao šampion “Black Chilli” takmičenja.

- Ne volim da gubim ni u klikerima, a još manje na takmičenju. Moj parter u vožnji Luka Maselj i ja smo se pokazali kao najbolji tandem. Ritual nam je bio da čim sednemo u auto pustimo muziku i to je bila jedna od stvari kojom smo kupili žiri. Pevali smo “Bella Ciao”, razne hitove. Apsolutno smo izdominirali, imali smo najlepše slike, najbolje se zabavljali, ali i pokazali da najpažljivije slušamo na času. U svakoj etapi, odnosno na svakoj pauzi za ručak i kafu, održavalo se mini-takmičenje gde se prvo prezentuje jedan od sigurnosnih sistema, da li su to gume ili Vision Zero. Kada se izvrši prezentacija, sledi kviz, a Luka i ja uglavnom nismo imali nijednu grešku, već smo osvajali maksimalne bodove - otkrio je naš popularni glumac.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Turistička organizacija Srbije imala uspešan nastup u Kini
31. May 2024
Turistička organizacija Srbije (TOS) je učestvovala na međunarodnom sajmu turizma ITB China,...
Tourism
Do kraja godine novi Air Serbia Premijum salon na beogradskom aerodromu
29. May 2024
Air Serbia planira da krajem 2024. godine otvori novi Premijum salon na terminalu C10...
Tourism
Leteti na francuski način: konsijerž, osam miliona boca vina godišnje i kuvari sa Mišelinovim zvezdicama
28. May 2024
Nacionalne avio-kompanije pored svojih osnovnih delatnosti prevoza ljudi i robe, često uzimaju...
Tourism
Mesopotamija Ekspres: Najnovija turistička železnička ruta u Turskoj
28. May 2024
Da li biste želeli da istražite očaravajuću lepotu Turske vozom? Prolećni i letnji...