Glasajte za Srbiju u kategoriji najbolji turistički film na svetu!

07. September 2017
Glasajte za Srbiju u kategoriji najbolji turistički film na svetu!

Turistička organizacija Srbije (TOS) je jedan od učesnika takmičenja za najbolji turistički film u organizaciji Svetske turističke organizacije (UNWTO), na kom se Srbija predstavlja filmom "Dunav u Srbiji – 588 utisaka“.
 
Dobitnik nagrade publike za najbolji svetski turistički film biće proglašen tokom zasedanja Generalne skupštine Svetske turističke organizacije u Kini u gradu Čengdu (11-16. septembra).
 
Ovim putem, TOS vas poziva da podržite Srbiju na ovom prestižnom takmičenju i svoj glas date filmu "Dunav u Srbiji – 588 utisaka“. Glasati možete OVDE, a dobitnik nagrade biće video koji bude imao najviše glasova publike.

„Dunav u Srbiji – 588 utisaka“ ostvario je zapažene uspehe na međunarodnim festivalima turističkog filma širom sveta i to u Kanu, Berlinu, Varšavi, Velikom Trnovu, Iru Fushi (Maldivi), Vila Nova de Gaia (Portugal), Los Anđelesu, Međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma “SILAFEST” (dva prestižna priznanja) i na Zagreb TOURFILM Festivalu.

Snimanjem ovog filma kroz kameru su "uhvaćeni" čarobni detalji reke koja spaja 10 zemalja i više od 100 miliona ljudi, prikazuje raznolikost predela i istorijskih lokaliteta, kao i turističke adute jedne od najvećih i nesumnjivo najlepših reka u Evropi, i to na njenom 588 kilometara dugom toku kroz Srbiju.

Putovanje Dunavom je kao poseta muzeju evropske istorije, ispunjena "izložbama" prirodnih dragocenosti i retkosti, dubokim slojevima kulturnog nasleđa, šarolikim životnim stilovima, živopisnim kulturama, događajima i turističkim sadržajima. Dunav je svedok vremena, on je stalan i stalno se menja, Dunav je nit koja spaja - poruka je ovog promotivnog filma.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...