Gastronomska pešačka avantura u Nacionalnom parku Tara

28. April 2022
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Gastronomska pešačka avantura pod nazivom “Gastromania Hiking Adventure” će biti održana 30. aprila ove godine. Ova manifestacija ima za cilj da predstavi Taru i Bajinu Baštu na novi način. Učesnicima će ponuditi savršen spoj prirode i prave domaće hrane, neponovljiv spoj moćne, prelepe planine i starih zaboravljenih ukusa, uzbudljiv spoj avanture i hedonističkog ugođaja za nepca.

Gosti će moći da biraju jednu od dve gastro rute “HEDOMANIA” od 18km i “HAPPYMANIA” od 10,5 km, jednom od najlepših staza Nacionalnog parka Tara. U pitanju je kružna tura na relaciji Račanska šljivovica – Sokolina – Lađevac – manastir Rača – vidikovac Crnjeskovo – jezero Jarevac – Račanska šljivovica. Za one kojima je ceo krug mnogo i koji se odluče za kraću stazu biće organizovan prevoz od manastira Rača do Račanske šljivovice.

Duž staze, na atraktivnim lokacijama, biće raspoređene okrepe sa prepoznatljivom lokalnom, domaćom, hranom: slatko, džemovi, prirodni sokovi od maline, kupine, jabuke, najpoznatije rakije, suhomesnati proizvodi, čorba od vrganja, lovački gulaš, mlečni proizvodi vrhunskog kvaliteta, zaboravljeni kolači, „eliksir mladosti“, i još dosta toga! Isključivo domaći proizvodi pripremljeni po tradicionalnim receptima.

Manifestaciju organizuje grupa entuzijasta iz Bajine Bašte i velikih zaljubljenika u prirodu, planinu Taru i lokalnu hranu okupljena oko udruženja građana „Tara Ultra“ uz podršku Opštine Bajina Bašta, Nacionalnog parka Tara, TO „Tara-Drina“ Bajina Bašta i lokalnih proizvođača.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...