Forbs: Srbija među 18 najisplativijih turističkih destinacija

04. January 2019

Srbija, po izboru američkog magazina "Forbs", spada među 18 finansijski najpristupačnijih turističkih destinacija u svetu koje u ovoj godini treba posetiti.

- Srbija je jedna od najbolje čuvanih tajni Evrope. To je jedno od onih mesta sa tako neverovatno energijom koja je zarazna - navodi se u "Forbsovoj" listi "18 najpovoljnih turističkih odredišta za 2019. godinu".

- U užurbanom Beogradu, svakog sata u toku dana se nešto dešava, a ulice su pune neverovatnih restorana, ljupkih kafića, barova i klubova - ocenjuje američki magazin.

- Prijateljski nastrojeni lokalci su uvek napolju, a među njima ćete naći ljude različitih godina kako uživaju i piju rakiju (srpsko nacionalno piće). Restorani su kombinacija tradicionalnih i internacionalnih jela - piše travel blogerka Ašdgik Melkonijan, koja svima toplo preporučuje komplet lepinju, ćevape i "Karađorevu šniclu".

Noćni život u Srbiji izdvaja kao jedinstven i napominje da na splavovima - "plutajućim" klubovima i barovim na obalama Dunava žurke traju do ranih jutarnjih sati.

Prvo mesto na listi najpristupačnijih destinacija u 2019. godini pripalo je San Antoniju u SAD, drugo mesto Puebli u Meksiku, a treće Havajima.

Zanimljivo je da se na šestom mestu "Forbsove" liste najisplativijih turističkih destinacija nalazi Balkansko poluostrvo, pri čemu se kao polazna tačka za turističku turu po Balkanu preporučuje Herceg Novi.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...