Dvorski kompleks otvoren za posete

16. May 2024
Foto: Turistička organizacija Beograda
Foto: Turistička organizacija Beograda

Promo turom za medije svečano je otvorena ovogodišnja sezona obilazaka Dvorskog kompleksa na Dedinju a za prve turiste vrata Kraljevskog i Belog dvora biće otvorena od subote 18. maja.

Predstavnike medija dočekali su Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, i Jelena Stanković, PR Turističke organizacije Beograda. U pratnji profesionalnog turističkog vodiča imali su priliku da uživaju u istom obilasku kao i turisti koji obilaze kompleks – videli su Kraljevski Dvor, Beli Dvor, Dvorsku kapelu Svetog Andreja Prvozvanog i Dvorski park.

Turiste će, kada to bude moguće zbog obaveza, dočekivati i pozdravljati i Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina. Obilazak predstavlja prijatnu šetnju od jednog i po sata radi upoznavanja istorije, nasleđa i kulture naše zemlje.

Jelena Stanković se u ime Turističke organizacije Beograda zahvalila Njihovim Kraljevskim Visočanstvima na saradnji i još jednom istakla da je Kraljevski kompleks jedna od najvećih turističkih atrakcija Beograda.

Turistička organizacija Beograda (TOB) organizuje obilaske Dvorskog kompleksa svake subote u 9.30 na srpskom i 12.30 časova na engleskom jeziku. Ulaznica kupljena kod Turističke organizacije Beograda uključuje organizovani autobuski prevoz od Trga Nikole Pašića 5 do Kraljevskog kompleksa – okupljanja za prevoz su u 9.30 i 12.30 časova na stajalištu za turističke autobuse ispred Skupštine Grada Beograda. Cena ulaznice je 1500 dinara. Broj posetilaca u grupi je ograničen na najviše 30.

Za informacije i rezervacije turisti treba da posete Turistički informativni centar u Beogradu, Knez Mihailova 56, telefon: 011 26 35 622, mejl: bginfo.knezmihailova@tob.rs vebsajt www.tob.rs

Škole, studenti i udruženja penzionera mogu da obiđu Kraljevski kompleks na Dedinju u najavljenim grupnim posetama svakog radnog dana od 9 do 15 časova uz obavezno obaveštenje Kancelariji Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra najmanje 7 do 10 dana unapred, na telefon +381 11 306 4014 ili putem i-mejla: kancelarija@dvor.rs Svaka grupa mora da se sastoji od najmanje 10 a najviše 40 posetilaca. Vebsajt: www.dvor.rs

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...