Dvorski kompleks otvoren za posete

16. May 2024
Foto: Turistička organizacija Beograda
Foto: Turistička organizacija Beograda

Promo turom za medije svečano je otvorena ovogodišnja sezona obilazaka Dvorskog kompleksa na Dedinju a za prve turiste vrata Kraljevskog i Belog dvora biće otvorena od subote 18. maja.

Predstavnike medija dočekali su Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, i Jelena Stanković, PR Turističke organizacije Beograda. U pratnji profesionalnog turističkog vodiča imali su priliku da uživaju u istom obilasku kao i turisti koji obilaze kompleks – videli su Kraljevski Dvor, Beli Dvor, Dvorsku kapelu Svetog Andreja Prvozvanog i Dvorski park.

Turiste će, kada to bude moguće zbog obaveza, dočekivati i pozdravljati i Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina. Obilazak predstavlja prijatnu šetnju od jednog i po sata radi upoznavanja istorije, nasleđa i kulture naše zemlje.

Jelena Stanković se u ime Turističke organizacije Beograda zahvalila Njihovim Kraljevskim Visočanstvima na saradnji i još jednom istakla da je Kraljevski kompleks jedna od najvećih turističkih atrakcija Beograda.

Turistička organizacija Beograda (TOB) organizuje obilaske Dvorskog kompleksa svake subote u 9.30 na srpskom i 12.30 časova na engleskom jeziku. Ulaznica kupljena kod Turističke organizacije Beograda uključuje organizovani autobuski prevoz od Trga Nikole Pašića 5 do Kraljevskog kompleksa – okupljanja za prevoz su u 9.30 i 12.30 časova na stajalištu za turističke autobuse ispred Skupštine Grada Beograda. Cena ulaznice je 1500 dinara. Broj posetilaca u grupi je ograničen na najviše 30.

Za informacije i rezervacije turisti treba da posete Turistički informativni centar u Beogradu, Knez Mihailova 56, telefon: 011 26 35 622, mejl: bginfo.knezmihailova@tob.rs vebsajt www.tob.rs

Škole, studenti i udruženja penzionera mogu da obiđu Kraljevski kompleks na Dedinju u najavljenim grupnim posetama svakog radnog dana od 9 do 15 časova uz obavezno obaveštenje Kancelariji Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra najmanje 7 do 10 dana unapred, na telefon +381 11 306 4014 ili putem i-mejla: kancelarija@dvor.rs Svaka grupa mora da se sastoji od najmanje 10 a najviše 40 posetilaca. Vebsajt: www.dvor.rs

Comments (0)

Connected news

Tourism
Poznati glumac svečano otvara letnju turističku sezonu u Skadarliji
17. May 2024
Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije sa zadovoljstvom Vas...
Tourism
Nedelja turske kuhinje u svetu od 21. do 27. maja
15. May 2024
Prihvatajući ukuse i drevne tradicije plodne zemlje, bogata gastronomska kultura Anadolije...
Tourism
Kineski turoperateri upoznaju lepote Srbije i otkrivaju njeno kulturno i prirodno blago
13. May 2024
Turistička organizacija Srbije i Air Serbia su domaćini posete grupe kineskih turoperatera u...
Tourism
U planu proširenje kapaciteta Specijalne bolnice za rehabilitaciju Termal
13. May 2024
Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu...