Dvanaest novih linija sa niškog aerodroma

08. July 2019
Dvanaest novih linija sa niškog aerodroma

Sa Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu kreće dvanaest novih linija ka evropskim zemljama. Karte su uveliko u prodaji, a posle dužeg vremena sa ovog aerodroma leteće domaća avio-kompanija.

Za putovanje do deset evropskih gradova, tokom prvih pet meseci ove godine usluge niškog aerodroma iskoristilo je nešto više od 135 hiljada putnika. Očekuje se da će ih ubuduće biti više, jer od polovine jula kreće dvanaest novih linija.

Karte mogu da se kupe od pre mesec dana.

- Ja mislim da je najjeftinija destinacija Tivat, ali i Ljubljana je jako povoljna. Tu se cene kreću, već povratna karta za nekih pedesetak evra može da se nađe - kaže turistički radnik Sanja Božilov.

Na aerodormu je, kažu, sve spremno za povećan obim posla a linije su izabrane na osnovu potreba dijaspore i interesovanja turista, ali i na osnovu potreba potencijalnih investitora i poslovnih partnera. Zato najviše polazaka za Nemačku.

- Analizirali smo prisustvo stranih kompanija u regionu jugoistočne Srbije, njihova sedišta, i fabrike u ostalim državama u Evropi i pokušali da obezbedimo do tih destinacija takođe veze, jer smatramo da ćemo na bazi pozitivnih iskustava kompanija koje su već prisutne u regionu, moći efikasnije da radimo na privlačenju novih investitora - kaže Milan Ranđelović iz Kacelarije za lokalni ekonomski razvoj Niša.

PR aerodroma Niš Ivanka Stanisavljević kaže da je čitav tim sa velikim ushićenjem spreman za doček prvog aviona kompanije "Air Serbia" koji će sleteti petnaestog jula.

Uz to, i poziv turističkim agencijama da iskoriste blizinu aerodroma i ogranizuju čarter letove bar tokom letnje sezone, jer trenutno nema letova ni do jedne od mediteranskih zemalja.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Tourism
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. March 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...