Discover Betoven: Moderna interpretacija klasičnog nasleđa

26. February 2020
Copyright: Michael Sondermann
Copyright: Michael Sondermann

Turistička organizacija Nemačke (GNTB) lansira kampanju Discover Betoven čiji se početak podudara sa početkom proslave 250. godišnjice rođenja ovog velikog umetnika u 2020. godini.

- Tokom prethodne godine Nemačku je posetilo čak 21,8 miliona stanovnika Evrope u potrazi za kulturnim iskustvima – što pokazuje da smo za turiste sa ovog kontinenta, turistička destinacija broj jedan – objašnjava Petra Hedorfer, predsednica glavnog odbora GNTB-a. 

- Svakako će jedan deo kampanje koja je posvećena Betovenu biti obeležen korišćenjem digitalnih sredstava, za koje verujemo da će na pravi način predstaviti Nemačku kao zemlju muzike. Naša kampanja će, pored najznačajnijih tačaka u Bonskoj regiji, predstaviti i aktivnosti širom Nemačke koje su posebno dizajnirane da dodatno povećaju potražnju za kulturnim turizmom uopšte, ali i za turizmom čija srž leži u interesovanju za muziku, to jest promociji Nemačke kao zemlje muzike - dodala je ona.

Uoči godišnjice, Lonely Planet je uvrstio Bon (Betovenov rodni grad) na peto mesto na listi gradova koje treba posetiti tokom 2020. godine.

Saradnja sa organizatorima godišnjice Betovenovog rođenja

GNTB je potpisala zvanični ugovor o saradnji sa Beethoven Jubiläums Gesellschaft mbH – kako bi uspešno promovisala godišnjicu i u inostranstvu. Ćerka kompanija Fondacije Bethoven Haus ima zadatak da promoviše, oblikuje i koordinira godišnjicu u regionima kao događaj od međunarodnog značaja. Pristup globalnoj GNTB mreži će pomoći organizatorima da ovaj veliki događaj plasiraju širom sveta i da otvore nova tržišta.

Fokus na nova izvorna tržišta

GNTB će u sklopu kampanje omogućiti da relevantan sadržaj dođe do više od 50 tržišta širom sveta. Uz to, detaljnije aktivnosti će biti usmerene na definisana ključna tržišta. Na primer, B2B događaji će biti organizovani širom Sjedinjenih Američkih Država, u Kini i Japanu na početku kampanje 2020. godine, dok je novinarska tura sa prisustvom spektakularnom koncertu kojim je označen početak kampanje 16. decembra 2019. već održana za predstavnike medija iz ovih zemalja. GNTB će takođe tokom ove godine organizovati i druge B2B događaje kao i novinarska putovanja za najvažnija evropska tržišta za nemački receptivni turizam.

Moderna interpretacija klasičnog nasleđa

Na svim svojim izvornim tržištima GNTB koristi najnovija dostignuća savremene digitalne tehnologije i komunikacijskih formata kako bi na što bolji način predstavila Betovenovo klasično nasleđe u savremenom kontekstu. Jedan od primera svakako je aplikacija za virtuelnu stvarnost koja internacionalnim posetiocima GNTB događaja nudi jedinstveno iskustvo tokom kojeg će se priključiti Betovenu za klavirom i zajedno odsvirati delove Devete simfonije. Takođe, tu je i aplikacija izmenjene realnosti koja posetiocima pruža priliku da fotografišu live fotografije sa Betovenom. 

Mikrosajt na nemačkom, engleskom, francuskom, kineskom i japanskom jeziku obezbeđuje relevantne informacije o svim aspektima proslave godišnjice i turističkim ponudama koje su sa tim u vezi. GNTB takođe organizuje internacionalne kampanje na društvenim medijima kao i influenserska putovanja. U saradnji sa CNN-om – internacionalnim medijskim partnerom biće proizvedeno 5 filmova u serijalu Great Big Story, koji će biti emitovan na globalnoj Tarner mreži.

Na osnovu analize tržišta, GNTB je razvila više od dve stotine kampanja godišnje koje promovišu suštinske vrednosti brenda Destinacija Nemačka. Godišnje teme koje promovišu određene događaje i prilike i koji podižu svest o manje poznatim činjenicama Destinacije Nemačke upotpunjavaju komunikaciju ovog brenda.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Na Jahorini uređena pešačka staza duga 16km
02. October 2023
 Povodom Svetskog dana turizma u sredu je na Jahorini otvorena pešačka staza...
Tourism
Air Serbia uvodi letove između Beograda i Porta
29. September 2023
Er Srbija će od 10. novembra 2023. godine uspostaviti direktne letove između Beograda i Porta...
Tourism
TOS obeležio Svetski dan turizma na Turističkom forumu Srbije u Nišu
27. September 2023
Svetski dan turizma, koji se u međunarodnoj turističkoj zajednici proslavlja 27. septembra,...
Tourism
Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza
25. September 2023
Turistička ponuda zaštićenog područja Vlasine bogatija je za 47 kilometara obnovljenih...