Delta na ponovljenom tenderu nije dala ponudu za kupovinu Sava centra

29. September 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Kompanija Delta holding saopštila je da nije učestvovala na ponovljenom tenderu za kupovinu Sava Centra, koji je istekao u nedelju 27.septembra, jer smatra da su ponuđena cena i obavezno ulaganje, neisplativi.

- Ponuđena cena od 21,9 mil evra i ulaganje od 60 mil evra, koje naši konsultanti smatraju neophodnim, čine ovu investiciju neisplativom u razumnom roku. Delta holding je ranije potvrdio da je zainteresovan za ulaganje u Sava Centar, ali pod uslovima koji omogućavaju da investicija bude održiva, prihvatljiva za banke koje ovakve investicije prate, za njene zaposlene i za društvenu zajednicu - navodi se u saopštenju.

Kako ističu, kompanija je i dalje spremna da svojom investicijom Sava Centar učini modernim i funkcionalnim kongresnim centrom, "koji će Beogradu doneti velike poslovne skupove i kulturne događaje, sa više od 5.000 posetilaca".

- Takvo poslovanje Sava Centra donelo bi korist brojnim preduzećima i pružaocima usluga u Beogradu, a gradu i državi povećane uplate u budžet kroz rast prihoda od PDV-a - navode iz Delte.

Podsetimo, Grad je u potragu za partnerom prvi put krenuo 2016. godine, kada je raspisan javni poziv za osnivanje zajedničkog privrednog društva, na koji se javio samo Delta holding, ali nije postignut dogovor o partnerstvu.

Novi javni poziv objavljen je krajem 2017. i od partnera se očekivalo da renovira kongresnu i opštu infrastrukturu centra.

Grad i Delta su sredinom 2018. godine započeli direktne pregovore koji su bili nesupešni i ubrzo je stigla vest da će se za Sava centar tražiti koncesionar.

Na prethodnom tenderu, oglašenom u avgustu, početna cena je bila 27,4 mil evra i obavezno ulaganje od najmanje 50 mil evra, ali nije dostavljena nijedna ponuda.
 

Izvor: eKapija
 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...