Dani Danila Bate Stojkovića od 10. do 12. avgusta u Vrnjačkoj Banji

09. August 2018

U čast velikana srpskog glumišta, devetu godinu zaredom, od 10. do 12. avgusta 2018. u Vrnjačkoj Banji biće održana manifestacija "Dani Danila Bate Stojkovića".

Manifestaciju će 10. avgusta u Amfiteatru „Danilo Bata Stojković“ svečano otvoriti glumac Srđan Ivanović, koji će biti i ovogodišnji domaćin događaja.

Istog dana biće odigrana pozorišna predstava "ART" - komedija u kojoj igraju Milan Lane Gutović, Marko Gvero i Milan Prljeta, dok će Mira Banjac o Bati Stojkoviću govoriti u gradskoj biblioteci "Dr Dušan Radić".

Posetioci ove manifestacije imaće priliku i da prvi put čuju neobjavljene intervjue koje je sa glumačkom legendom za lokalnu radio stanicu vodio novinar Zoran Rajić, i to u tri navrata - 1985, 1990. i 1995. godine.

Jedanaestog avgusta, na Batin rođendan, planirana je poseta Glumačkom parku, u kom su zasađena stabla velikanima srpskog glumišta. Tom prilikom će, pored stabala posađenih u čast Bate Stojkovića, Dragana Nikolića, Velibora Bate Živojinovića, Petra Kralja, Marinka Madžgalja i Milorada Mandića Mande, biti zasađena stabla i za glumačke legende koje su nas napustile ove godine - Ljubišu Samardžića i Nebojšu Glogovca.

U večernjim satima biće izvedene predstave "Idiot" - komedija sa Milanom Kalinićem i Srđanom Ivanovićem, i "Banjski spomenar" kao podsećanje na poznata imena koja su dolazila u Vrnjačku Banju. Nakon toga, održaće se projekcija filma "Varljivo leto '68".

U nedelju, 12. avgusta s početkom u 20h, u sali banjskog bioskopa biće izvedena predstava "Ubi me kurje oko" u kojoj igraju Srđan Ivanović, Andreja Maričić i Vesna Stanković.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...