Dani Beča u Beogradu od 6. do 8. novembra

17. October 2018
© EurocommPR
© EurocommPR

Nakon Ljubljane, Sofije, Krakova, Zagreba, Praga i Sarajeva na red je došao i Beograd, u kom će se od 6. do 8. novembra u organizaciji predstavništva Grada Beča „Eurocomm-PR“ održati „Dani Beča“.

Modna revija bečke kreatorke Zabine Karner (Sabine Karner) u „Dorćol Platz“-u 6. novembra označiće početak zanimljivih susreta stručnjaka iz obe metropole.

U okviru dvodnevne konferencije „Beograd i Beč – razvoj gradova kroz dijalog“ koja se održava u prostorijama „Jugoslovenske kinoteke“ 7. i 8. novembra eksperti iz oba grada diskutovaće o aktuelnim temama. Posebna pažnja biće usmerena na sledeće oblasti: upravljanje otpadom, javni saobraćaj, digitalizacija gradske uprave, briga o starijim sugrađanima, socijalno stanovanje, otpadne vode, mobilnost, kao i infrastrukturni projekti.

Većina svetske populacije već živi u gradovima čime oni dobijaju značajnu ulogu i zadatak da se uhvate u koštac sa aktuelnim i budućim izazovima da bi građanima mogli i u budućnosti da ponude najbolji kvalitet života. Zahvaljujući procesu globalizacije i novim tehnologijama, regioni se sve više zbližavaju, a međunarodna saradnja dobija na značaju. Iz tog razloga bečka Gradska uprava želi da blisko sarađuje sa susednim gradovima, navodi se u saopštenju predstavništva Grada Beča u Beogradu.

Da podsetimo, prema istraživanju koje je u martu 2018. godine sprovela međunarodna konsultantska kuća „Mercer“, Beč je 9. put zaredom proglašen za grad sa najboljim kvalitetom života na svetu.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...