Danas počinje 58. sabor trubača u Guči

09. August 2018
Danas počinje 58. sabor trubača u Guči

Dragačevski sabor trubača u Guči, 58. po redu, zvanično počinje danas, 9. avgusta, i traje do nedelje 12. avgusta.

- Guča je u potpunosti spremna za 58. dragačevski Sabor trubača - izjavio je predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović, koji očekuje se veliki broj domaćih i gostiju iz inostranstva.

Podizanjem saborske zastave, u 11 sati, domaćin ovogodišnjeg Sabora, ministar Nenad Popović će i zvanično otvoriti Sabor.

- Ono što bih posebno istakao jeste da smo Sabor vratili tradiciji, trubi i trubačima i da neće biti koncerata estradnih zvezda. Našim gostima bih posebno preporučio koncert Dejana Petrovića i Big benda sa početkom u 21 sat na Glavnoj pozornici, zatim u 23 sata Ponoćni koncert na kojem će učestvovati svih 20 ovogodišnjih finalista koji će se održati u petak 10. avgusta - rekao je Jolović.

U subotu 11. avgusta je tradicionalno takmičenje seniorskih orkestara, a u nedelju su koncerti pobednika ovogodišnjeg Sabora i majstora trube Saše Krstića, Ekrema Mamutovića i Dejana Lazarevića, dodao je i naveo da manifestaciju prate i tradicionalni programski sadržaji kao što je narodni višeboj, defile svih učesnika u programu, inprovizacija stare dragačevske svadbe.

U Guču, kaže Jolović, dolaze pripadnici svih nacionalnosti i veroispovesti iz svih krajeva zemlje, regiona, Evrope i čitavog sveta i svi dolaze sa jednom željom da se lepo provedu.

- Guča miri sve, to je manifestacija koja mora da se poseti, ne može to da se vidi i doživi na televiziji ili putem bilo kojih drugih medija. Dragačevski Sabor trubača je brend kome Srbija mora da da još veći značaj, jer nas na najbolji način može predstaviti u čitavom svetu - istakao je Jolović.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...