Danas i sutra Beogradski turistički festival

15. September 2023
Image by falco from Pixabay
Image by falco from Pixabay

Beogradski turistički festival održaće se 15. i 16. septembra na Trgu republike. Sutra, 15. septembra, festival će početi u 11 časova i trajaće do 22 časa, dok u subotu, 16. septembra, počinje u 10 i traje do 14 časova, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.

Glavni muzički program održaće se u petak, 15. septembra, na Dan srpskog jedinstva, a na bini na Trgu republike nastupaće Dečji hor „Čarolija”, KUD „Lola”, trio „Tri mrske trske” i kvintet „Da kapo” koji će izvoditi filmsku muziku o Beogradu. Takođe, biće predstavljeni rvači sa Svetskog prvenstva u rvanju koje se trenutno održava u Beogradu i najavljeni viteški „Despotovi dani”.

Što se tiče samog programa u petak, od 11 časova događaj otvara povorka učesnika Knez Mihailovom ulicom, potom od 12 do 15 časova sledi prigodni program na bini u organizaciji Dečjeg kulturnog centra. Hor „Čarolija” i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograda nastupaće od 16.15 do 17 časova. Zatim sledi prezentacija Svetskog prvenstva u rvanju od 18.30 do 18.40 časova, kao i prezentacija SVIBOR-a. Uslediće i predstavljanje gostiju iz turističkih organizacija Trebinja, Kragujevca, Niša, Loznice, Banjaluke, kao i regija Kopaonik i Republika Srpska. Sleti potom nastup Muzičke omladine Beograda, duvačkog trija „Tri mrske trske” i KUD-a „Lola” od 19.15 časova. Događaj u petak zatvara nastup kvinteta „Da kapo”, zaduženog za izvođenje filmske muzike posvećene Beogradu.

U subotu, 16. septembra, biće organizovane besplatne pešačke ture „Četiri strane Beograda” od 11 do 14 časova.

Turistička organizacija Beograda ovom manifestacijom predstaviće turističku ponudu grada uz bogat muzički, kulturno-umetnički i zabavni program, kao i bazar.

Zainteresovani građani mogu da se jave Turističkom informativnom centru na kraju Knez Mihailove 56 ili putem brojeva telefona: 011/2635-622 i 011/2635-343, saopštavaju iz TOB-a.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Do kraja godine novi Air Serbia Premijum salon na beogradskom aerodromu
29. May 2024
Air Serbia planira da krajem 2024. godine otvori novi Premijum salon na terminalu C10...
Tourism
Leteti na francuski način: konsijerž, osam miliona boca vina godišnje i kuvari sa Mišelinovim zvezdicama
28. May 2024
Nacionalne avio-kompanije pored svojih osnovnih delatnosti prevoza ljudi i robe, često uzimaju...
Tourism
Mesopotamija Ekspres: Najnovija turistička železnička ruta u Turskoj
28. May 2024
Da li biste želeli da istražite očaravajuću lepotu Turske vozom? Prolećni i letnji...
Tourism
Lufthanza privlači putnike besplatnom kafom
28. May 2024
Nemački nacionalni avio-prevoznik Lufthanza će još ovog leta na nekim linijama u...