Da li postoji bezbedan odmor ovog leta?

31. July 2020
Foto: Turistički Svet
Foto: Turistički Svet

Poremećaj uobičajenog načina života i informacije o posledicama pandemije proizveli su kod nas strah, a jedini način da se zadrže dobre navike i izbegne stres, je život uz poštovanje nauke i struke. Gde je tu letovanje i odmor? Iz Vrnjačke Banje poručuju da je neskromno reći da je odmor kod njih bezbedniji, nego da građani ostanu kod svojih kuća.

- Sa medicinskog aspekta, letovanje nije samo navika, već i neophodnost - kaže Dr sci. med. Dejan Stanojević, direktor SB Merkur i dodaje - Dvonedeljno odsustvo od kuće nije samo subjektivni osećaj isključenosti iz strestnog okruženja, već vrlo realni zdravstveni benefit tokom boravka u prirodi. Šetnja prostranim banjskim parkovima na bezbednom rastojanju od drugih prolaznika i tretmani lekovitim vodama, savršeni su za zdravlje i odmor.

Od početka širenja virusa Covid19 i naučnih saznanja o prenošenju s osobe na osobu, usledili su brojni apeli stručnjaka o nošenju maski i rukavica i mnogi su prihvatili nove modele ponašanja. Ipak, ostaje dilema da li je poštovanje procedura dovoljno za minimalni rizik od zaraze.

- Mi u Merkuru imamo ljude koji su se školovali da bezbe dno vode goste kroz ovu situaciju, a na gostima je samo da budu kooperativni.Striktno se primenjuju bezbednosne procedure i SVAKOG GOSTA TESTIRAMO, a eventualne asimptomatske slučajeve vraćamo u sistem zdravstvene zaštite u mesto iz kojeg je došao - nastavlja dr Stanojević.

Za sve one koji imaju poteškoća da se nose s ovom situacijom, imaju osećaj straha od
putovanja, ili letovanja u doba Korone, lekari SB Merkur savetuju da ipak nastave život normalno, da odu na letovanje i obnove energiju… ali na najbezbedniji način!

Promena mesta boravka je jedna od osnovnih ljudskih potreba

U prilog jačine ljudske želje I potrebe za putovanjem govori činjenica da je nakon ogromne krize - katastrofalanog Cunamija u Japanu u martu 2011. godine uz pad broja inostranih turista za oko 62% , već nakon godinu dana turistički promet vraćen na raniji obim. Bezbednosne mere i visok nivo zaštite bili su novi sastavni deo svih turističkih protokola – i ljudi su nastavili da uživaju u turističkim putovanjima.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...