Crna Gora i Srbija promovišu turističku ponudu u Kini

08. February 2021
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore nastavlja sa promotivnim aktivnostima na kineskom tržištu u okviru kampanje pod nazivom "Wild Soul of Europe - Slow Adventure".

Kampanja "Wild Soul of Europe" se odvija u okviru projekta udruženog marketinga Evropske komisije za putovanja (ETC), i u partnerstvu sa Turističkom organizacijom Srbije, a planirana je realizacija promotivnih aktivnosti u SAD-u, Kanadi i Kini.

- U okviru promotivnih aktivnosti u Kini, u periodu od 28. januara do 10. februara ove godine, a u saradnji sa platformom Sina Weibo i internet platformom Weibo, planirana je promocija Crne Gore i Srbije u vidu digitalnog banera. Digitalni baneri su postavljeni na 14 glavnih metro stanica u Pekingu koje, između ostalih, obuhvataju glavne stanice u centru grada, železničku stanicu i stanicu na glavnom aerodromu - saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacija.

Kompanija Sina Weibo jedna je od najvećih i najuticajnih platformi u Kini, slična Twitter-u, a promocija na platformi Weibo započela je krajem 2019. godine. Cilj kampanje je zainteresovati posetioce za "Slow Adventure" iskustva u Crnoj Gori, a usmerena je na one koji preferiraju autentična putovanja u prirodi.

- Samo je 20 zemalja iz celog sveta dobilo priliku za ovim vidom promocije u kojoj su se, pored Francuske, Nemačke, Malte i Finske našli Crna Gora i Srbija, a vrednost pojedinačne objave po destinaciji iznosi oko 250.000 evra - navodi se u saopštenju.

Još jedan u nizu promotivnih događaja gde je predstavljen projekat Wild Soul of Europe, bio je offline dogadjaj koji je održan 23. januara u predstavništvu kompanije, tačnije internet platforme Qyer.

- Qyer je prva kompanija koja se bavi promocijom putovanja i životnog stila, sa ciljem da ohrabri i pomogne kineskim FIT turistima da otkriju svet kroz sopstveno iskustvo. Tino Liang, jedan od najuticajnih pisaca na ovoj mreži, boravio je u Crnoj Gori i Srbiji i istakao da se samo u ovim zemljama "može polako uživati u prirodi, razgovarati sa lokalnim stanovništvom, uživati u autentičnoj hrani i osetiti Wild Soul of Europe - dodaju iz NTO.
 

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...