Budva sprema brojna iznenađenja za posetioce Beogradskog manifesta

21. May 2018

U okviru četvrtog porodičnog festivala manifestacija i destinacija “Beogradski manifest”, koji će od 25. do 27. maja biti održan na Kalemegdanu, na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore predstaviće se Turistička organizacija opštine Budva (TOB). Budva će na kreativan i maštovit način predstaviti svoje turističke potencijale na početku ovogodišnje letnje sezone, kao i kulturno-istorijsku baštinu grada.

U subotu, 26. maja od 12 časova, Beograđani će imati priliku da uživaju u svečanom defileu Gradske muzike Budve Knez Mihailovom ulicom do Kalemegdana, gde će u okviru štanda Turističke organizacije Budve u 14 časova održati koncert. Po završetku koncerta, od 15 časova, za predstavnike medija i zvanice biće organizovan koktel druženja, gde predstavnike medija očekuje posebno iznenađenje.

Turistička organizacija Budve poziva sve posetioce Beogradskog manifesta da posete njen izložbeni štand i učestvuju u nagradnoj igri koja im 26. i 27. maja može doneti vredne nagrade, među kojima su brojna letovanja i uživanje u gastronomskim primorskim specijalitima.

Gradska muzika Budve osnovana je 1906. god. kada je češki muzičar Karlo Vela okupio 15 mladića iz Budve i strpljivo ih počeo učiti notama i sviranju na limenim duvačkim instrumentima.

Nastup na ovoj popularnoj beogradskoj manifestaciji biće samo uvertira za Međunarodni festival duvačkih orkestara koji će se po prvi put održati na glavnom trgu u Budvi 1. i 2. juna u okviru promotivne kampanje „U susret novom letu“, nakon čega se 3. juna očekuje koncert poznatog regionalnog pop pevača Vlada Georgieva.

Gradska glazba Makarske, Gradska glazba Omiša i Gradska muzika Budve samo su neki od orkestara koji će nastupiti na Festivalu, a posetioci će imati priliku da prisustvuju i svečanom defileu. Numerama „Kroz splitske kale“ i „Dalmatinska koračnica“ u zajedničkom izvođenju 2. juna, Festival će se svečano zatvoriti, ali se zabava u Budvi nastavlja i naredne večeri.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...