Budva i ove zime u centru novogodišnjih dešavanja

22. December 2017
Budva i ove zime u centru novogodišnjih dešavanja

Omiljena turistička destinacija u Crnoj Gori će tokom novogodišnjih praznika i ove godine preuzeti primat u organizaciji svečanog dočeka na trgu ispred Starog grada, ali i u prestižnim hotelima, diskotekama, restoranima. Najkvalitetniji smeštajni kapaciteti već su popunjeni, a mesta u salama već rezervisana. Besplatnim dnevnim i noćnim koncertima na Trgu, u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva i lokalne samouprave, Budva će privući desetine posetilaca, koji već skoro dve decenije najčešće dolaze iz zemalja regiona.

U Novu, 2018. godinu, Budvani i njihovi gosti ući će uz prepoznatljive melodije “Bijelog dugmeta”, kultnog benda bivše Jugoslavije. Brega, Alen i Tifa i pesme za sve generacije garantuju dobru posećenost i još bolju atmosferu. Pre “Bijelog dugmeta” 31. decembra, uz “Queen Simphony” posetioci će uživati u večnim hitovima još jednog rok sastava koji je ostavio neizbrisiv trag na svetskoj sceni.

Program u Budvi će ove godine početi malo ranije, 29. decembra, od 21 sat, kada će na Trgu ispred Starog grada nastupiti budvanski bend “The Grupa”, potom “Hladno pivo” i “Sars”.

Koncertom u podne, 30. decembra, najmlađe će obradovati dečiji hor “D – mol” iz Podgorice, a u noćnim satima nakon još jedne budvanske grupe “Jack Lupino & Gorostas” uz još malo dobrih, starih pesama publika će pozdraviti “Bajagu i instruktore”.

U nedelju, 31.12.2017. posetioce očekuje koncert budvanske Gradske muzike, prepoznatljivog gradskog brenda koji ovu umetnost neguje duže od veka. Tačno u podne zasviraće evergreen hitove.

Nakon odmora od novogodišnjeg provoda, 1. januara uslediće događaj koji mnogi Budvani i njihovi gosti, poštovaoci klasične muzike, sa nestrpljenjem očekuju. U 14 sati na impozantnoj bini zasviraće Mediteranski revijski orkestar uz soliste: Jadranku Jovanović (mezzo – sopran), Jovana Kolundžiju (violina), Lanu Asju Dabović (sopran), Marka Kalajanovića (baritone), Marijanu Šovran (sopran) i Vilija Ferdinandija (violina), pod dirigentskom palicom Radovana Papovića.
 
Prva januarska noć biće posvećena nešto “tvrđem zvuku”, uz budvansku grupu “Mazzom u fugazzu”, “Elemental” i “Dubioza kolektiv”.
  
Program za najmlađe meštane i posetioce biće organizovan u Budvi i Petrovcu, a i ove godine je nastavljena saradnja Turističke organizacije sa bioskopom “Cadmus Cineplex” u realizaciji besplatnog pozorišnog i filmskog programa za mališane od 24.12.2017. do 09.01.2018. godine.

Muzičke zvezde regiona neće nastupiti samo na trgu, već i u nekim od najlepših hotela na crnogorskom primorju. Tako će goste “Splendida” u novu godinu uvesti Severina, Dragan Kojić Keba, Haris Džinović i orkestar Žutoga Serhatlića, dok će u “Palasu”, gde su aranžmani rasprodati već početkom novembra, nastupiti Lepa Brena, “Magazin”, Aco Pejović, Halid Bešlić, Dejan Petrović – Big bend i Creative band. Svečani doček će svojim gostima prirediti i hotel “Maestral”, uz nešto drugačiji, nekonvencionalniji pristup. Veselo će biti i u budvanskim restoranima, kafeima, nadaleko čuvenoj diskoteci “Trocadero”.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...