British Airways prodaje šampanjac i papuče iz prve klase da bi nadoknadio gubitke

25. November 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Britanska avio-kompanija British Airways koja je, poput ostalih, u velikom minusu zbog posledica pandemije koronavirusa, 23.novembra najavila internet prodaju.

Na njoj će se naći luksuzni pribor za jelo i posuđe, papuče, kozmetički pribor, kolica i ostali predmeti iz letelica, nastojeći bar tako da zadrži svoje klijente u vreme kada putuje vrlo malo ljudi.

Među ponuđenim predmetima na internet stranici kompanije nude se čaše za šampanjac, posuđe i pribor koji se koristi u prvoj klasi, papuče i pokrivači koji će, kako stoji u saopštenji avio-prevoznika, kupcima "omogućiti da se prisete čarobnog iskustva letenja i u vlastitom domu", piše hrvatski Indeks (Index).

Kolekcionari mogu kupiti i predmete koji se koriste u Boingu 747, poput kolica. Nastojeći nadoknaditi gubitke i popraviti finansijsko stanje na koje je žestoko uticala pandemija koronavirusa, avio-kompanija je još početkom godine prodala umetnička dela vredna milione funti.

U saopštenju stoji i da se kupcima pruža prilika da kupovinom predmeta iz sada prizemljene flote džambo mlaznjaka Boing 747 na internet prodaji nabave "deo istorije" kompanije.

Vazduhoplovna grupa IAG, vlasnica British Airways i španske Iberia, od početka godine zabeležila je 5.6 milijardi evra gubitka, uključujući dodatnih 1.76 milijardi evra gubitka u trećem tromesečju. Da bi prevladao krizu, IAG je sproveo veliko restrukturiranje, ukinuvši pritom 13.000 radnih mesta u British Airways-u.


Izvor: index.hr/ b92

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...