Britanski magazin svrstao Crnu Goru u 10 najpoželjnijih rastućih destinacija na svetu

13. November 2023
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Crna Gora je među TOP 10 najpoželjnijih rastućih destinacija na svijetu, prema ocjeni čitalaca najstarijeg i najuticajnijeg britanskog magazina posvećenog putovanjima Wanderlust (Vanderlast).

Ceremoniju dodjele nagrada "Wanderlust Reader Travel Awards 2023" i ujedno obilježavanje 30 godina postojanja ovog prestižnog britanskog magazina, koja je održana u istorijskom zdanju Britanskog muzeja (British Museum) tokom turističke berze World Travel Market u Londonu, otvorio je popularni britanski voditelj Ben Fogle, koji je poznat po svojim ulogama na televizijama Channel 5, BBC i ITV.

Događaju su prisustvovale direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) Ana Tripković Marković i direktorica Crnogorskog kongresnog biroa i koordinator za promociju na tržištu UK, Aleksandra Maksimović, zajedno sa preko 500 lidera svjetske turističke industrije.

Tripković Marković je poručila da ovo predstavlja još jednu potvrdu da je imidž Crne Gore na tržištu Velike Britanije u usponu.

- Posebno raduje što ovo priznanje dolazi od preko 91.000 čitalaca koji su tokom prethodnih pet mjeseci glasali za omiljene destinacije, regije, gradove, turoperatore, avio kompanije i sl. Budući da je riječ o turističkom magazinu sa najvećim tiražom i skoro dva miliona pregleda online izdanja na mjesečnom nivou, koji je time jedan od najuticajnijih kada je u pitanju odluka Britanaca o izboru sljedeće destinacije za putovanje,očekujemo da će ovo priznanje doprinijeti i porastu interesovanja i turističkog prometa sa ovog tržišta, a posebno imajući u vidu najavljene nove avio konekcije - kazala je Tripković Marković, navedeno je u saopštenju.

Prema njenim riječima, ovom rezultatu doprinijela je i marketinška kampanja koju je NTO CG realizovala početkom godine u saradnji sa magazinom Wanderlust, u okviru koje je kreirana posebna podstranica njihovog sajta posvećena Crnoj Gori.

Wanderlust je najstariji britanski magazin posvećen putovanjima i jedan od vodećih u poslednjih 30 godina, sa posebnim fokusom na održivi turizam. Misija magazina je da objavom autentičnih putopisa, zadivljujućih fotografija i stručnih savjeta, inspiriše putnike širom svijeta da otkriju nove destinacije.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...
Tourism
Bespovratna sredstva za 82 projekta u cilju razvoja ruralnog turizma
10. July 2024
Radna grupa za odlučivanje o učešću u finansiranju projekata razvoja i unapređenja...
Tourism
Nove direktne avio-linije do NR Kine
03. July 2024
Počev od 30. septembra 2024. godine, Air Serbia će uspostaviti direktne letove između...