„Božićna pjaceta“ u Budvi do 15. januara

25. December 2018
„Božićna pjaceta“ u Budvi do 15. januara

Koncept novogodišnjeg programa u Budvi pokazao se, ne samo kao odličan provod na otvorenom uz najveće regionalne muzičke zvezde, već i kao prilika za celu porodicu da se odmori i uživa u brojnim sadržajima za decu i odrasle. Ove godine deo tih sadržaja je i „Božićna pjaceta“ otvorena u budvanskom gradskom parku u subotu, 22. decembra u organizaciji Turističke organizacije Budve i Udruženja ugostitelja Budve, uz podršku lokalne samouprave i JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore. Budvani i posetioci ovog primorskog grada moći će do 14. januara da uživaju u raznolikoj gastronomskoj ponudi, muzičkom programu, kao i sadržajima za najmlađe.

- Nadamo se da će naši sugrađani i brojni gosti uživati u svim čarolijama gradskog parka koji će narednih dana objediniti gastro ponudu, autentične suvenire, humanitarne aktivnosti, zabavu i mnogo dobre muzike na jednom mestu, istakla je prilikom otvaranja božićnog bazara Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije opštine Budva. Aleksandar Jovanović iz Udruženja ugostitelja Budve takođe je izrazio zadovoljstvo realizacijom projekta koji je zamišljen pre tri godine i naglasio da se nada da će on već naredne godine biti još potpuniji, te u godinama pred nama postati poseban brend koji će postati neodvojivi deo regionalno poznate budvanske novogodišnje ponude.

-Proslavićemo na „Pjaceti“ oba Božića, Novu godinu i pravoslavnu Novu godinu, ceneći i negujući sve lepe običaje našeg grada, rekao je Jovanović.

Nakon otvaranja, na bini u neposrednoj blizini gradskog parka, nastupio je trebinjski rok bend „Krugovi u žitu“.

„Božićna pjaceta“, otvorena prvog zimskog dana, okupila je brojne ugostitelje, članove Udruženja, lokalne umetnike i zanatlije, a značajan deo programa usmeren je ka radu sa decom, društveno korisnim i humanitarnim projektima. Bazar će biti otvoren sve do 14. januara, a 13. januara uveče planiran je koncert poznate crnogorske grupe „Perper“.

„Božićna pjaceta“ osmišljena je kao deo velike jubilarne proslave novogodišnjih praznika na otvorenom, koja se održava pod sloganom „Vidimo se u Budvi – dvadeseti put!“. Glavni program na gradskom trgu obuhvatiće pet velikih novogodišnjih koncerata. Od 28. decembra do 2. januara Budva će ugostiti neke od najvećih regionalnih muzičkih zvezda kao što su Marija Šerifović, Halid Bešlić, grupe „Van Gog“, Beogradski sindikat“, „Aerodrom“, „Partibrejkersi“ i dr. Zvezda novogodišnje noći biće Dino Merlin.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...