Booking.com pokreće pilot aplikaciju CityBook

05. February 2020
Booking.com pokreće pilot aplikaciju CityBook

Booking.com je najavio pokretanje novog pilot projekta "CityBook", koji je zapravo digitalni turistički vodič.

CityBook ima za cilj da pomogne putnicima kada stignu na određenu destinaciju, bilo da je u pitanju pružanje preporuka o tome šta sve može da se obiđe, prikazivanje lokalne ponude i popusta ili pružanja sadržaja koji pomaže putnicima da osete pravu atmosferu grada, kako bi Booking.com bolje razumeo šta je najrelevantnije za njihove korisnike na samoj destinaciji. CityBook proizvodi, sadržaji i opcije koje se budu najviše dopadale korisnicima biće implementirani na Booking.com aplikaciju. 

Koristeći model mašinskog učenja koje koristi lokaciju putnika, odlike (porodica, par ili solo putnik), u kojoj je fazi putovanja (prvi dan – poslednji dan), kao i vremenske prilike i dostupnost u realnom vremenu, CityBook osmišljava preporuke koje pomažu korisnicima da na najbolji mogući način iskoriste putovanje, uključujuči kako da se vrate u svoj smeštaj iz bilo koje tačke u gradu.

- Pretraživanje više sajtova i aplikacija za dobijanje najboljih informacija, a zatim odlazak na druge platfome da odabrane usluge rezervišete, nije baš prijatan proces. Želeli smo da pomognemo korisnicima da se fokusiraju na zabavan deo planiranja putovanja – inspiraciju – i da olakšamo proces rezervisanja i organizacije sa aktuelnim sadržajem koji se može rezervisati sa nekoliko klikova i sve to organizovano na jednom mestu – kaže Ram Papatla, potpredsednik za iskustva u kompaniji Booking.com.

Bilo da skinete aplikaciju za Android ili iOS ili posetite web verziju CityBook sajta na desktop računaru ili mobilnom telefonu, jednom kada se korisnik uloguje sa svojim Booking.com nalogom, spreman je da istražuje, planira i doživi grad u koji putuje – prema sopstvenim željama i preferencijama.

Kada korisnik rezerviše smeštaj na Booking.com platformi, dobija poziv da koristi CityBook aplikaciju koja je trenutno dostupna na engleskom jeziku za Amsterdam, London i Pariz, dok će za nekoliko meseci tu biti i Tokio, Njujork, Berlin, Barselona i Rim.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...