Biram srcem, biram Niš

07. September 2021
Arhiva TOS-a
Arhiva TOS-a

Tradicionalno okupljanje, ali u drugačijim okolnostima i izmenjenom formatu. Dani turizma u Nišu održavaju se ove godine od 6-8. septembra na otvorenom, u Parku 7. juli. Svoj štand i jedinstveni pregled turističke ponude na svom štandu prikazuje Turistička organizacija Srbije. Ponudu svojih destinacija, najlepše ukuse koje treba probati i avanture i prizore koje treba obići, predstavile su brojne turističke organizacije iz Srbije. U skladu sa kampanjom Turističke organizacije Srbije „Biram Srbiju“ i slogan ove manifestacije poručuje turistima zbog čega treba da izaberu grad na Nišavi, ali i poručuje da tokom ove nedelje u Nišu mogu da se upoznaju sa turističkim potencijalima cele Srbije.

 
Pomoćnica direktora TOS-a Vesna Raca Radisavljević podsetila je na brojke koje ovog leta ohrabruju. „Porastom broja turista i noćenja na najposećenijim destinacijama u zemlji mogu da budu zadovoljni i domaćini, ali i država. Turizam je, uprkos nezamislivim izazovima, pokazao da je izdržljiv i da ume da sačuva posebnost i atraktivnost čak i u vremenu krize“, rekla je Raca. Ovakvi događaji dobra su prilika da se okupe kolege iz cele Srbije, razmene iskustva i naprave plan za predstojeći period, saglasni su učesnici manifestacije „Dani turizma“.
 
Otvaranje ove manifestacije bila je prilika da se zaposleni u turizmu Srbije upoznaju i sa izazovima sa kojima se suočavaju kolege iz regiona. Direktor Turističke organizacije Severne Makedonije Ljupčo Janevski poručio je da je pandemija teško pogodila turizam u toj zemlji i da sa nestrpljenjem očekuju trenutak kada će uspešno započeta saradnja Srbije i Severne Makedonije biti nastavljena kroz nastupe na trećim tržištima. 
 
Manifestaciji „Dani turizma“ u Nišu prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Žikica Nestorović. Domaćini, Turistička organizacija Grada Niša pripremili su sadržajan program, izložbu, panele, predavanja kojima će ova nedelja posvećena turizmu biti upotpunjena.
 

PR TOS 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Vojvođanskim lovcima 40 miliona dinara bespovratnih sredstava za unapređenje lovišta i nabavku divljači
16. June 2022
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs...
Tourism
16. June 2022
Novi Sad postaje jedini grad u Evropi u kome se, zahvaljujući umetničkim programima, od 17....
Tourism
Potpisani ugovori za unapređenje turizma grada Beograda
15. June 2022
Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković potpisao je ugovore sa 21 dobitnikom sredstava...
Tourism
Air Serbia ponovo leti iz Niša i Kraljeva
15. June 2022
Air Serbia je 14. juna, letom JU 2524 u 07:45 časova pokrenula sezonske letove između Kraljeva...