BEŠKA FEST - Dani vojvođansko-bavarske kulture 7. i 8. septembra

28. August 2018
BEŠKA FEST - Dani vojvođansko-bavarske kulture 7. i 8. septembra

Manifestacija "BEŠKA FEST - Dani vojvođansko-bavarske kulture" održaće se po sedmi put u Beški u petak i subotu, 7. i 8. septembra 2018. godine.

Međunarodnim karakterom i bogatim raznovrsnim sadržajem, ova manifestacija već godinama privlači veliki broj posetilaca, ljubitelja dobre zabave i gastronomije.

U specifičnoj vojvođansko-bavarskoj atmosferi na terenu za male sportove u centru Beške organizuju se Gastro fest, Etno festival i bogat kulturno-umetnički i zabavno-muzički program. Nastupe brojnih kulturno-umetničkih društava, muzičke grupe iz Bavarske, tamburaških orkestara, kao i pop-rok koncerte upotpuniće bogata gastronomska ponuda.

Bavarski specijaliteti - crvene kobasice sa bavarskom kiflom, bele kobasice sa bavarskom perecom i slatkom senfom, leberkez, zatim kuglofi, princregenten torta, kolač binenštih, ali i vojvođanski specijaliteti - beščanske kobasice, švargle, roštilj, zatim krofne, štrudle, pite, salčići... samo su deo onoga što će posetioci imati priliku da probaju. Ove godine ponudu festivala upotpuniće proizođači zanatskih piva, domaćih vina i bermeta.

Manifestacija se realizuje u saradnji sa partnerskom opštinom Karlshuld iz Bavarske u cilju prezentovanja i afirmacije tradicije, običaja, kulture i gastronomije Vojvodine i Bavarske, kao i njihovog dugogodišnjeg prožimanja na ovim prostorima. Razlog organizovanja ovakvog festivala u Beški je taj što Beška ima dugogodišnju saradnju i partnerstvo sa bavarskom opštinom Karlshuld. Manifestacija stoga podrazumeva posetu i učešće gostiju iz Nemačke.

Organizatori “Beška festa” su Turistička organizacija opštine Inđija i Zavičajno društvo “Stara Beška”, suorganizatori KUD “Branko Radičević”, Mesna zajednica Beška i Društvo za negovanje duhovne kulture i tradicije “Etnoart” iz Inđije, a pokrovitelji Opština Inđija i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...