Beogradski sajam najavljuje: U februaru - 43. Međunarodni sajam turizma

16. November 2021
Beogradski sajam najavljuje: U februaru - 43. Međunarodni sajam turizma
Međunarodni sajam turizma, najveća turistička manifestacija u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, održaće se 2022. godine po 43. put i to od 24. do 27. februara na Beogradskom sajmu. 
 
Uprkos početku pandemije virusa COVID 19, 42. izdanje Međunarodnog beogradskog sajma turizma je 2020. godine opravdalo  epitet najuspešnijeg i najvećeg turističkog događaja u regionu za sve učesnike i posetioce.
 
Uz prateće manifestacije: 11. Međunarodni sajam vina BeoWine, 16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 16. Sajam suvenira “Vidi Srbiju“, ovaj događaj je pružio najbolji uvid u trenutno stanje u oblasti turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva, i otvorio nove perspektive u razvoju turističke privrede. Pod sloganom “Put pod noge” u halama Beogradskog sajma, turističku ponudu i smeštajne kapacitete, kulturu i običaje, vina i specijalitete, predstavilo je više od 600 direktnih izlagača i suizlagača iz 41 zemje. Zajedno sa poslovnim gostima ukupno je bilo prisutno 45 država.
 
Od 2003. godine Sajam je član Udruženja evropskih turističkih sajmova - ETTFA. Njegov kvalitet doprineo je da ovaj događaj postane član još jedne prestižne organizacije - Međunarodne asocijacije trgovinskih sajmova u turizmu - ITTFA.
 
Plan organizatora Sajma je da se posvete pomaganju u oporavku, obnovi i oblikovanju turističke industrije posle epidemije koronavirusa. Želja im je da se fokusiraju na poslovne kontakte, oporave stare kontakte i izgrade nove. Prvenstveni cilj je da omoguće sigurnost svojih izlagača. Slediće potpuno smernice i propisane mere kako bi osigurali da planirani događaj bude bezbedan za sve. Tema kojom će se baviti na sledećem sajmu turizma je i uticaj globalne zdravstvene pandemije na turističku industriju. Pokušaće da zajedno sa učesnicima Sajma nađu mapu puta ka oporavku, identifikujući trendove i inovacije koje oblikuju budućnost turističke industrije.
 
Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...