Beogradski sajam najavljuje: U februaru - 43. Međunarodni sajam turizma

16. November 2021
Beogradski sajam najavljuje: U februaru - 43. Međunarodni sajam turizma
Međunarodni sajam turizma, najveća turistička manifestacija u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, održaće se 2022. godine po 43. put i to od 24. do 27. februara na Beogradskom sajmu. 
 
Uprkos početku pandemije virusa COVID 19, 42. izdanje Međunarodnog beogradskog sajma turizma je 2020. godine opravdalo  epitet najuspešnijeg i najvećeg turističkog događaja u regionu za sve učesnike i posetioce.
 
Uz prateće manifestacije: 11. Međunarodni sajam vina BeoWine, 16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 16. Sajam suvenira “Vidi Srbiju“, ovaj događaj je pružio najbolji uvid u trenutno stanje u oblasti turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva, i otvorio nove perspektive u razvoju turističke privrede. Pod sloganom “Put pod noge” u halama Beogradskog sajma, turističku ponudu i smeštajne kapacitete, kulturu i običaje, vina i specijalitete, predstavilo je više od 600 direktnih izlagača i suizlagača iz 41 zemje. Zajedno sa poslovnim gostima ukupno je bilo prisutno 45 država.
 
Od 2003. godine Sajam je član Udruženja evropskih turističkih sajmova - ETTFA. Njegov kvalitet doprineo je da ovaj događaj postane član još jedne prestižne organizacije - Međunarodne asocijacije trgovinskih sajmova u turizmu - ITTFA.
 
Plan organizatora Sajma je da se posvete pomaganju u oporavku, obnovi i oblikovanju turističke industrije posle epidemije koronavirusa. Želja im je da se fokusiraju na poslovne kontakte, oporave stare kontakte i izgrade nove. Prvenstveni cilj je da omoguće sigurnost svojih izlagača. Slediće potpuno smernice i propisane mere kako bi osigurali da planirani događaj bude bezbedan za sve. Tema kojom će se baviti na sledećem sajmu turizma je i uticaj globalne zdravstvene pandemije na turističku industriju. Pokušaće da zajedno sa učesnicima Sajma nađu mapu puta ka oporavku, identifikujući trendove i inovacije koje oblikuju budućnost turističke industrije.
 
Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...