Beogradski manifest od 25. do 27. maja na Kalemegdanu

09. May 2018
Beogradski manifest od 25. do 27. maja na Kalemegdanu

Porodični festival "Beogradski manifest", četvrti po redu, ove godine se održava na Kalemegdanu od 25. do 27. maja. Ulaz za sve posetioce je besplatan.

Šetajući kroz 10 festivalskih zona, posetioci će moći da uživaju u programima na pet bina, filmskim projekcijama, turističkoj ponudi Srbije i regiona, zabavi, raznim atrakcijama, koncertima, vinskim, pivskim i gastronomskim degustacijama...

Predstavnici više od 60 opština iz Srbije će na maštovit i kreativan način predstaviti svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko bogatstvo, a lepote svoje zemlje predstaviće i gosti iz regiona: Crna Gora, Slovenija, kao i Republika Srpska, koja je ove godine partner festivala, te će u okviru posebno osmišljene zone predstaviti svoju turističku ponudu, ali i autentične nacionalne specijalitete.

Dečija zona je uobičajeno najšarenija i najveselija, a ove godine će pored brojnih interaktivnih sadržaja i dečijih programa, biti oplemenjena i novim društveno-odgovornim akcijama u kojima će mali posetioci, ali i njihovi roditelji, saznati više o značaju reciklaže za očuvanje životne sredine i bezbednosti dece u saobraćaju.

Naime, kampanja „Manifestuj se – svaka limenka se računa“ biće održana već od 11. do 21. maja ispred TC Ušće, gde će se prikupljati limenke za reciklažu, a akcija će biti nastavljena i na festivalu. Učesnici kampanje ispred TC Ušće će za predate limenke, preko android aplikacije „Solagro-Budućnost reciklaže“ dobijati bodove na osnovu kojih će na "Beogradskom manifestu" moći da odaberu nagrade u vrednosti sakupljenog broja poena. Organizacija ove velike i značajne društveno odgovorne akcije se realizuje u saradnji sa ReCan fondacijom i Ball Packaging Europe.

Ove godine, po prvi put će biti organizovan Festival domaćih zanatskih piva i Festival vina, gde će se predstaviti neke od najboljih craft pivara i vinarija u Srbiji. Uživanje u bogatstvu aroma, tekstura i boja craft piva i vina biće upotpunjeno i širokom gastronomskom ponudom, ali i živim svirkama cover bendova.

Posebnu čar i ove godine festivalu će dati veliki šareni leteći baloni i izložba velikih skulptura od slame, koje će na licu mesta praviti najeminentniji umetnici iz te oblasti.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....