Beograd: Konkurs za dodelu sredstava za organizaciju konferencija i manifestacija

27. January 2020
Beograd: Konkurs za dodelu sredstava za organizaciju konferencija i manifestacija

Sekretarijat za privredu je raspisao javni konkurs za dodelu finansijskih sredstava – dotacija dobrovoljnim i nevladinim nedobitnim organizacijama za sufinansiranje dela troškova za organizaciju kongresa, manifestacija, edukacija u oblasti turizma, izložbi, kao i za unapređenje programa korišćenjem informacionih tehnologija u turizmu na teritoriji grada Beograda u 2020. godini.

Prema rečima gradskog sekretara za privredu Milinka Veličkovića, konkurs je otvoren do 14. februara. 

– Podsticajnim sredstvima, Grad Beograd direktno utiče na razvoj i unapređenje turističke ponude, kao i pozicioniranje grada među vodećim turističkim centrima. U proteklih pet godina, putem javnog konkursa, Sekretarijat za privredu je finansijski podržao preko 70 programa i projekata. Cilj konkursa je unapređivanje kvaliteta postojećih manifestacija, kao i povećanje broja postojećih skupova organizovanih u Beogradu, a koji će doprineti kvalitetu turističke ponude grada – pojasnio je Veličković.

Kako je rekao, Sekretarijat za privredu je u 2019. godini za ove namene opredelio 20.000.000 dinara, dok je za 2020. godinu izdvojeno 30.000.000 dinara. Pravo na dodelu sredstava imaju dobrovoljne i nevladine nedobitne organizacije sa sedištem na teritoriji grada Beograda.

– Grad Beograd, kao glavni grad, najveći poslovni, kongresni i kulturni centar u regionu, turističko mesto prve kategorije, jedan je od najstarijih evropskih gradova bogate istorije, koji iz godine u godinu beleži porast u broju turista i sve se više pozicionira na turističkoj mapi Evrope i sveta. U našem gradu zabeleženo je u prethodoj godini više od dva miliona noćenja. Veliki broj svetskih medija okarakterisali su Beograd kao izuzetnu atraktivnu i poželju turističku destinaciju, grad koji nikako ne bi trebalo propustiti. Sprovođenjem ovog konkursa ne samo da se doprinosi razvoju kongresnog i manifestacionog turizma već i kreiranju boljeg i modernijeg imidža Beograda, podizanju nivoa prodaje, osvajanju novih tržišta i povećanju kvaliteta ukupne turističke ponude. Turizam predstavlja izuzetno značajnu oblasti za Beograd, jer je jedna od najbrže rastućih privrednih grana – naveo je Milinko Veličković.

Javni konkurs sa prijavom može se naći na zvaničnom sajtu Grada Beograda www.beograd.rs (rubrika Gradski oglasi, konkursi, tenderi).

Izvor: Beoinfo

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...