Beč za adrenalinske zavisnike

15. May 2017
Foto: © Spider-Rock.at
Foto: © Spider-Rock.at

Letenje iznad metro stanice ili slobodan pad sa visine od 80 metara u zabavnom parku „Prater“ samo su neke od mnogobrojnih ponuda koje će ove godine obradovati adrenalinske zavisnike u Beču.

Firma „Spider Rock“ i ove godine postavlja žičaru „Flying Fox“ u blizini Dunavske marine. U pitanju je sprava za letenje na visini od 36 metara kojom korisnik zakačen za sajlu preleti 360 metara. Let vodi preko metro stanice U2, a za ovu avanturu treba izdvojiti 19,50 evra. Pored ove ekstremne aktivnosti „Spider Rock“ nudi i „Powerfan“, bandži skok sa sajlom koja nije elastična, kao i vožnje brzim čamcima po ceni od 24 do 350 evra.

U parku sa preprekama u Bečkoj šumi posetioci imaju priliku da dožive prirodu na nesvakidašnji način. U ovom parku je između stabala u šumi postavljeno 150 različitih sprava i prepreka na visini od 20 metara. Na raspolaganju je 15 različitih ruta, a dostupno je i noćno penjanje. Korišćenje parka četiri sata košta 28 evra.

Najviši bandži skok koji može da se izvede u Beču jeste skok sa Dunavskog tornja visine 152 metra u centru grada. Korisnik se pritom nalazi 38 metara u slobodnom padu, a skok košta 159 evra.

- Čovek je u suštini u potrazi sa stimulacijom, pa se izlaganje strahovima ne smatra uvek negativnim. U situacijama u kojima je strah kontrolisan, čovek se boji, ali zna da mu život nije ugrožen, pa se proživljavanje egzistencijalnog straha doživljava kao uspeh - objašnjava Klaus Lam, profesor biološke psihologije na Bečkom univerzitetu.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...