Banje već prodate za doček 2020.

04. February 2019
Banje već prodate za doček 2020.

Turisti iz Sofije već znaju gde će dočekati 2020. godinu - polovinu kapaciteta u Prolom banji i Sokobanji su već zakupili!

Bugarskim turistima se, očigledno, u Srbiji veoma dopada, a turistički radnici kažu da su konačno shvatili kakav provod ovi gosti vole. Zahvaljujući ozbiljnom pristupu bugarskom tržištu, Srbija je lane zabeležila povećanje broja gostiju od 13 odsto iz ove susedne zemlje. Apsolutni rekorder je Sokobanja jer su ovde Bugari ostvarili oko 40.000 noćenja, što je doprinelo povećanju broja stranih gostiju za 478 odsto!

- Mnogo vole našu muziku i vole da gledaju naše ljude kako se zabavljaju, pa je najbolji provod kada u sali imamo nekoliko balkanskih naroda - kaže Predrag Stojanović, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Banjica” u Sokobanji. - Bugari imaju “tešku” nogu za naše brzo kolce, ali u kafani sede do četiri ujutru i dobro se provode. Prve godine smo napravili mali rečnik za zaposlene, ali smo ubrzo shvatili da svi međusovno ćaskaju i da se, kada je atmosfera opuštena, svi odlično razumeju. Svima se sviđa naš koktel na Lepteriji na Sokogradu, ali i Trg otvorenog srca u centru.

Polovinu kapaciteta “Banjice” za doček nove 2020. godine već su zakupili turisti iz Sofije, ali pre toga novu “navalu” Bugara očekuju za vikend 2. i 3. marta kada slave državni praznik. Makedonci masovno slave 8. mart, pa će ovi gosti preovlađivati tokom dva vikenda. Turisti iz Republike Srpske vole da dođu leti.

I u topličkom kraju zadovoljno trljaju ruke, jer Prolom banja i u januaru zabeležila bolju posetu - 12 odsto više Bugara i 19 odsto više Makedonaca. Bugarske agencije zakupile su polovinu kapaciteta, a najviše im se dopadaju velnes paketi.

- I domaćim turistima za đački raspust dajemo najveće pogodnosti za velnes pakete - kaže Zlatko Veljović, direktor hotela “Radan”. - Paket za šest dana obuhvata zatvoreni i otvoreni bazen sa toplom vodom, đakuzi, saunu, parno kupatilo, teretanu, sale za rekreaciju i košta 22.900 dinara. Dolazi sve više porodica, pa deca do devete godine borave gratis, a do 14. plaćaju polovinu cene. Prvi gosti sa vaučerima u 2019. godini su već otišli kući.

A. Mikata

Izvor: Novosti

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....