Atlasglobal proglašava bankrot?

13. February 2020
Atlasglobal proglašava bankrot?

Očekuje se da turska avio-kompanija Atlasglobal svakog časa proglasi bankrot nakon što su juče obustavljeni svi letovi i prodaja karata.

Prema navodima, zaposlenima je rečeno da sutra ne treba da dolaze na posao pošto je „kompanija bankrotirala“, međutim ovo zvanično još uvek nije objavljeno.

Kompanija je sredinom novembra obustavila sve letove zbog nedostatka novca za dalje poslovanje, da bi potom od sredine decembra neki od letova bili obnovljeni. To međutim nije bilo dovoljno. Tekućeg novca za redovno poslovanje nema, pa je kompanija prinuđena da prekine sa radom.

Atlasglobal je leteo do Beograda, sve do novembra prošle godine. Ova kompanija je u saradnji sa srpskim nacionalnim avio-prevoznikom održavala redovnu liniju između Istanbula i Beograda. Kada su letovi ka Beogradu suspendovani, Air Serbia je preuzela liniju i od 11. decembra ponovo počela da leti ka Istanbulu.

Kako je Aviatica tada pisala, Atlasglobal je ostao dužan mnogim svojim partnerima u Srbiji. Dugovi prema Aerodromu Nikola Tesla su u jednom trenutku bili toliko visoki, da je kompaniji zaprećeno prekidom saradnje.

Bankrot Atlasglobala-a je drugi u dva dana. Juče je italijanska avio-kompanija Air Italy, čiji suvlasnik je bio Qatar Airways, objavila bankrot usled nemogućnosti da obezbedi tekući novac za nastavak poslovanja. Trend bankrota avio-kompanija iz prošle godine, kada je bankrotiralo njih desetak se tako nastavio i u ovoj.

Izvor: Aviatica

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...