Akva park u Inđiji imaće 12 bazena, hotel, restorane, parkove za decu...

26. January 2024
Image by PublicDomainPictures from Pixabay
Image by PublicDomainPictures from Pixabay

Početkom meseca potvrđeno je da će se u Inđiji graditi dugoočekivani akva-park, a Opština je već stavila na javni uvid Nacrt izmena i dopuna plana detaljne regulacije severoistočne radne zone, u kojoj je gradnja planirana.

Glavna izmena PDR-a koji je izradio zavod za urbanizam Vojvodine, podrazumeva gradnju akva-parka i hotela, ali i apartmanskih pansiona, restorana, letnje pozornice, parkova za decu i otvorenih sportskih terena.

Kako se vidi iz plana investitora koji je deo dokumenta, predračunska vrednost investicije je 14,8 miliona evra.

Tačna lokacija budućeg kompleksa je katastarska parcela 2315/55 površine od 6 ha, na potesu Mala Umka.

Kompanija projekat najavljuje kao najveći akva-park u Srbiji, sa luksuznim hotelom, velnes i spa centrom, apartmanskim pansionima, zatvorenim i otvorenim bazenima, terenima za fudbal sa veštačkom i prirodnom trafom, po dva košarška, odbojkaška i teniska terena, terenima za odbojku na pesku i mini golf, teretanom, dečjim parkom na otvorenom i igraonicama u objektu, autokampom, letnjom pozornicom i parkingom.

Akva park će imati 12 bazena - 5 zatvorenih ispod jedinstvene kupole i 7 bazena na otvorenom. Spoljašnji bazeni planirani su kao mala jezera, dok će unutrađnji imati tobogane.

Hotel Panonske terme prostiraće se na 14.000 m2, imaće 4 sprata sa 110 soba i apartmana sa pogledom na akva park, dva restorana, barove i tri multifunkcionalne kongresne sale. Na krovu hotela nalaziće se krovna terasa sa restoranom i pogledom na Panonsku ravnicu.

Realizacija projekta planirana je u 3 faze.

U prvoj, koja će trajati 30 meseci gradiće se akva park, zatvoreni bazeni pod kupolom površine 1.400 m2 i dva otvorena bazena površine700 m2 i deo hotela sa 40 soba.

U drugoj fazi u periodu od 18 meseci gradiće se dodatnih 5 otvorenih bazena na 1.000 m2 i dogradnja hotela sa još 70 soba.

Treća faza obuhvatiće apartmanske paviljone, auto kamp, letnju pozornicu i sportske terene. Kompleks će uposliti 140 radnika, a moći će da primi od 2.000 do 3.000 kupača dnevno.

Voda Sinđelić RUC Ždrelo, registrovana kao porodična firma 2006. godine, do sada je realizovala Mlavske terme u Ždrelu, Soko terme u Sokobanji, Vrnjačke terme u Vrnjačkoj Banji i terme Ozren u Republici Srpskoj.

Podsetimo, izgradnja akva parka u Inđiji je najavljena još 2015, a kao investitor je navedena kompanija BlackOak Developments. Tada je rečeno akva park u Inđiji biti izgrađen po uzoru na one u Dubaiju.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Digitalni nomadi zadovoljni Zlatiborom
22. February 2024
Trendovi savremenog poslovanja u svetu postali su deo ekonomske klime Zlatiborskog okruga,...
Tourism
Projekat
22. February 2024
Projekat „Prethistoric MetaHuman“ - digitalno oživljen čovek koji je pre 10.000...
Tourism
Turistički vaučeri ubuduće onlajn
21. February 2024
Ministar turizma i omladine Husein Memić i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo...
Tourism
20. February 2024
Osmišljen kao digitalni ekosistem, “Sombor City Card” predstavlja integralni...