Ajfelov toranj ponovo otvoren

03. August 2018
Ajfelov toranj ponovo otvoren

Ajfelov toranj, simbol Pariza, od danas će ponovo biti otvoren za posetioce, nakon što je okončan štrajk dela zaposlenih zbog uslova za prijem pojedinih turista, a koji je trajao dan i po.

"Socijalni pokret jednog dela osoblja Društva za korišćenje Ajfelovog tornja (SETE) je okončan. Ajfelov toranj će otvoriti svoja vrata za javnost već u petak u 09.00 ujutro", saopštilo je Društvo, dok su predstavnici osoblja pozdravili dogovor postignut sa upravom, prenose francuski mediji.

Društvo za korišćenje Ajfelovog tornja se izvinilo posetiocima koji 1. i 2. avgusta nisu mogli da se popnu na 324 metra visoku atrakciju.

Uprava tornja i predstavnici sindikata CGT postigli su dogovor u vezi sa novim sistemom pristupa turista tornju, koji, kako tvrde zaposleni, stvara "monstruozno" duge redove posetilaca.

Novi sistem, uveden od jula, predviđa odvojene liftove za više vrsta karata, a zaposleni tvrde da je takav način rada iscrpljujući, jer moraju da se suočavaju sa sve nervoznijim turistima koji dugo stoje u redovima.

Postignut je, međutim, dogovor da se, do 31. avgusta, sprovede probna šema čiji je prioritet, po želji Društva, da svi posetioci koji su ulaznice za Ajfelov toranj kupili putem interneta mogu da pristupe liftovima u vreme predviđeno rezervacijom.

Dakle, ponovo će biti uvedena dva reda koja vode ka dva lifta, dok će prioritetni red biti za posetioce sa elektronskim ulaznicama, što su sindikati i predložili, prenosi "Figaro".

Više od 40 miliona turista posetilo je Pariz prošle godine, a više od šest miliona popelo se na 324 metra visoku "gvozdenu damu".

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...