Air Serbia uvodi linije za Ženevu, Lavov i Kišinjev?

13. December 2019

Air Serbia planira novu veliku ekspanziju od narednog proleća – uvode se letovi za Ženevu, Lavov i Kišinjev.

Od letnjeg reda letenja 2020. koji stupa na snagu poslednje nedelje u martu, Air Serbia će se otvoriti liniju ka Ženevi, a početkom juna i ka Lavovu u Ukrajini i Kišinjevu, glavnom gradu Moldavije.

Pored ove tri nove destinacije u planu su još i Aman (Jordan), Oslo (Norveška), Rostov na Donu (Rusija), Firenca (Italija), Valensija (Španija). Ove destinacije nam još uvek nisu potvrđene pa ćemo naknadno javiti kada dobijemo više informacija.

Širenje mreže linija će biti moguće ako se ostvari plan nabavke dva nova aviona. Kako saznajemo u pitanju su jedan A319 i jedan ATR72.

Air Serbia je već ranije planirala uspostavljanje direktnog saobraćaja između Beograda i Ženeve. Bilo je to u decembru 2017. kada je linija najavljena nakon informacije da će easyJet ukinuti svoje letove na istoj, ali su se u obe kompanije predomislili – easyJet je zadržao letove, a Air Serbia je zvanično rekla da Ženevu pomera do daljnjeg.

Nove destinacije još uvek nisu potvrđene i one su za sada na nivou planova. Aviatica je, međutim, došla do informacija o redu letenja koji se razmatra, ali on tek treba da bude potvrđen u srpskoj avio-kompaniji.

Na novoj liniji ka Ženevi, Air Serbia planira da leti avionima Airbus A319 tri puta nedeljno: ponedeljkom i sredom letovi JU470/471 i petkom let JU474/475. Ovo je dosta neobičan izbor imajući u vidu da istim danima na toj ruti leti i easyJet.

Lavov, najveći grad u Zapadnoj Ukrajini, nedaleko od granice sa Poljskom, po prvi put u istoriji će biti povezan sa Beogradom direktnom avionskom linijom. Air Serbia planira četiri leta nedeljno na novoj ruti koja treba da počne 5. juna 2020. Letove će obavljati avioni ATR-72, a imaće oznaku JU668/669. Polazak za Lavov je dosta neobičan, u dvadeset minuta iza ponoći. Dolazak u ovaj grad je u 3.20 rano ujutro, da bi povratak za Beograd bio u 4.40 sa dolaskom na aerodrom Nikola Tesla u 5.35, taman na vreme da transferni putnici iz Lavova uhvate svoje konekcije iz Beograda. Letovi su planirani ponedeljkom, sredom, petkom i subotom.

Identična vremena poletanja imaće i nova linija ka glavnom gradu Moldavije, Kišinjevu. Letovi će imati oznaku JU696 i JU697, a obavljaće se utorkom, četvrtkom, subotom i nedeljom.

Izvor: Aviatica

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...