Air Serbia uspostavlja letove za Mostar

12. January 2024
Image by Michał from Pixabay
Image by Michał from Pixabay

Air Serbia će u saradnji sa Aerodromom Mostar od aprila do oktobra 2024. godine realizovati redovan putnički avio-saobraćaj između Beograda i Mostara. Planirano je da se letovi obavljaju tri puta nedeljno, ponedeljkom, petkom i nedeljom, avionom tipa embraer E175.

- Komponija se krajem 2023. godine javila na Javni poziv za uspostavljanje redovnih letova za 2024. godinu koji je raspisao Aerodrom Mostar u vezi sa uvođenjem direktne avio-linije između Beograda i Mostara. Već u prvim danima januara doneta je odluka o prihvatanju naše ponude. Posle usaglašavanja tehničkih detalja i potpisivanja ugovora, avio-karte će biti puštene u prodaju, što nas očekuje u narednim nedeljama - istakao je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju kompanije Air Serbia.

Uvođenjem direktne avio-linije između Beograda i Mostara, Air Serbia širi svoje prisustvo u Bosni i Hercegovini, ujedno doprinoseći jačanju privrednih, ekonomskih i svih drugih veza. Ti letovi povezaće dva grada, ali i omogućiti dobru povezanost Mostara, preko Beograda, sa brojnim gradovima u Zapadnoj i Severnoj Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Mostar spada među najpopularnije turističke destinacije u Bosni i Hercegovini. Čuveni Stari most, koji je svojevrsno obeležje grada, se zajedno sa Starim Gradom od 2005. godine nalazi na popisu zaštićene kulturne baštine UNESKO.

Uvođenjem Mostara u svoju mrežu destinacija,  Air Serbia će leteti do čak 17 gradova u zemljama bivše Jugoslavije.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Digitalni nomadi zadovoljni Zlatiborom
22. February 2024
Trendovi savremenog poslovanja u svetu postali su deo ekonomske klime Zlatiborskog okruga,...
Tourism
Projekat
22. February 2024
Projekat „Prethistoric MetaHuman“ - digitalno oživljen čovek koji je pre 10.000...
Tourism
Turistički vaučeri ubuduće onlajn
21. February 2024
Ministar turizma i omladine Husein Memić i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo...
Tourism
20. February 2024
Osmišljen kao digitalni ekosistem, “Sombor City Card” predstavlja integralni...