Air Serbia: Prijava za let na šalteru 30 evra

01. June 2017
Air Serbia: Prijava za let na šalteru 30 evra

Svi putnici na linijama "Er Srbije" koji se za let ne prijave preko interneta, a imaju kartu za neku od četiri najjeftinije tarife, od danas (1. juna) će morati na šalteru da doplate i do 30 evra! Posle prelaska na novi sistem rezervacije karata nacionalna avio-kompanija je uvela brojne novine, među kojima je i obavezan onlajn ček-in koji putnici mogu obaviti sa svog računara, tableta ili telefona.

Prijava preko interneta će biti moguća 36 sati pre leta, dok će poslednja šansa za onlajn čekiranje biti sat vremena pre poletanja. Gosti "Er Srbije" koji budu koristili ovaj način prijavljivanja će tako uštedeti vreme koje bi proveli čekajući u redu, ali i svoj novac. Oni drugi, naročito stariji, koji se ne snalaze sa tehnikom moraće da plate "taksu".

Na osnovu podataka sa sajta nacionalne avio-kompanije može se zaključiti da će putnici koji se prijave elektronski dobiti bording kartu na mejl, koju će morati da odštampaju i da pokažu prilikom ukrcavanja.

Oni koji osim ručnog imaju i drugi prtljag ipak će morati na šalter, ali će za tu namenu biti otvoreni "brzi pultovi". Putnicima se preporučuje da se ka njima upute odmah pri dolasku na aerodrom.

U agencijama koje se bave prodajom avio-karata, svojim klijentima koji kupe kartu preko njihovog servisa uslugu čekiranja nude besplatno.

- Dobili smo uputstva od "Er Srbije" i obaveštavamo putnike koji kod nas kupuju karte o svim novinama - kažu u jednoj beogradskoj agenciji. - Dovoljno je da nam pošalju prvu stranu pasoša i mi ćemo ih čekirati na vreme, tako da o tome uopšte ne moraju da razmišljaju.

Praksu da naplaćuju čekiranje na aerodormu do sada su imale samo niskotarifne kompanije.

Nacionalni prevoznik će naplaćivati i izbor sedišta. U zavisnosti od pozicije i destinacije koju putnici odaberu ono će koštati od dva, pa do 30 evra. Najskuplja će biti ona koja obezbeđuju više prostora za noge.

Plaća se samo u Beogradu

Na sajtu "Er Srbije" piše da će za polaske iz više od 40 drugih gradova poput Pariza, Rima, Beča i ostalih, do Beograda ček-in na aerodromu i dalje biti besplatan.

Besplatno čekiranje za:

Putnici u biznis klasi, kao i gosti koji imaju skuplje karte ekonomske klase neće plaćati aerodromsko čekiranje. Ovaj izuzetak će važiti i za putnike na čarter letovima, osobe sa umanjenom sposobnošću kretanja, bebe do 24 meseca starosti. Povlastice važe i za grupe, nepraćenu decu, ali i za članove nagradnih programa "Er Srbije" i partnerskih kompanija iz "Etihad ervejs partners grupe" koji imaju više statuse.

Izvor: Novosti

Last comment

Vojkan
Thursday , 01.06.2017. 21:17h
Recommendation:
2
+
0
-
Lopovcine jedne LOPOVI

Connected news

Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Tourism
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. March 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...