Air Montenegro i tokom zime leti za Beograd

03. November 2021
IArhiva Air Montenegro
IArhiva Air Montenegro
Air Montenegro, nacionalni avio-prevoznik Crne Gore, i tokom zime nastavlja letove ka Beogradu, koji je i jedno on najvažnijih komercijalnih tržišta kompanije. Putnicima iz Beograda su na raspolaganju svakodnevni letovi koji se obavljaju modernim letelicama Embraer 195.
 
- Srbija je jedno od najvažnijih tržišta za kompaniju Air Montenegro. Naš komercijalni saobraćaj je uspostavljen 10. juna ove godine upravo letom za Beograd, a jubilarni hiljaditi let ostvarili smo baš na liniji Podgorica-Beograd. Za samo četiri meseca redovnog saobraćaja prevezli smo rekordnih 63.000 putnika između Srbije i Crne Gore. Pošto naše zemlje ne povezuje samo turizam, nego i razvijeni kulturni, porodični i ekonomski odnosi, i tokom zimske sezone ćemo nastaviti sa letovima ka Beogradu iz Podgorice i Tivta - kaže Predrag Todorović, izvršni direktor kompanije Air Montenegro.
 
Da podsetimo: Kompanija Air Montenegro osnovana je februara 2021. godine. Prvi čarter let je imala 1. juna, dok je sa redovnim avio-saobraćajem započela 10. juna 2021. Air Montenegro je do sada prevezao preko 76.000 putnika i ostvario više od 1.000 letova, čime je za 30% premašio očekivane rezultate.
 
Tokom letnje sezone Air Montenegro je imao redovne linije ka Beogradu, Banjaluci, Ljubljani, Frankfurtu i Istanbulu, dok će u zimskoj sezoni leteti ka Beogradu, Istanbulu i Ljubljani.
 
- S obzirom na to da je naša osnovna uloga kao nacionalnog avio-prevoznika, promocija Crne Gore kao destinacije i podrška crnogorskoj ekonomiji, ove godine uložili smo posebne napore da aktuelizujemo i ski-ponudu. Napravili smo saradnju sa brojnim, kako lokalnim tako i regionalnim partnerima koji imaju i ponude za skijanje. Verujemo da će ovakve saradnje omogućiti proširenje turističke ponude u postsezoni - dodao je Todorović.
 

Izvor: eKapija.com  

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...