Aerodrom Sarajevo najavio nove linije i više letova u 2019. godini

21. January 2019
Aerodrom Sarajevo najavio nove linije i više letova u 2019. godini

S obzirom na to da je Sarajevo sve zanimljivija turistička destinacija, već postoje najave za nove linije, a i avio-kompanije koje trenutno lete sa Sarajevskog aerodroma najavile su povećanje svojih letova, istakli su iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Tako je avio-kompanija Aegan Airlines najavila da od juna uvodi letnje sezonske letove između Atine i Sarajeva. Takođe, Tunisair je najavio novu sezonsku liniju između Monastira i Sarajeva.

Ova linija će dopuniti postojeće sezonske letove između Tunisa i Sarajeva kojima upravlja Tunisair Express. Avio-kompanija FlyBosnia bi trebalo da od 31. januara uvede letovove za Rijad, a najavili su i letove za London, te druge evropske gradove.

Postoje i najave za nove destinacije u okviru sporazuma BiH i Kine o uspostavljanju avio-saobraćaja, zatim najave za linije prema Skoplju, Amanu, Bahreinu.

- Same avio-kompanije donose odluku o isplativosti uspostavljanja neke linije, ali činjenica je da Sarajevski aerodrom već šest godina zaredom beleži značajan rast i sve ukazuje da će se taj trend nastaviti i u ovoj godini - naveli su iz MAS-a za Fenu.

Kada je reč o aktuelnom zimskom redu letenja za 2018/2019. Sarajevo je direktnim avio-linijama povezano sa 12 destinacija: Zagreb, Istanbul, Minhen, Ljubljana, Beograd, Dubai, Doha, Beč, Štutgart, Keln, Štokholm i Budimpešta, sa isto toliko avio-kompanija, a to su: Adria Airways, Air Serbia, Austrian Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, flydubai, Lufthansa, Norwegian Air Shuttle, Pegasus Airlines, Turkish Airlines, Wizz Air, Qatar Airways.

Tokom letnje sezone broj avio-kompanija i avio-linija značajno je veći nego u zimskom periodu. Tako na primer, već neko vreme avio-kompanija Air Arabia održava letnju sezonsku liniju prema Šardži, a Swiss Airlines za Cirih.

Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo u 2018. godini prošlo je 1.046.635 putnika, što je povećanje od 9.2 posto u odnosu na 2017. godinu.

Izvor: Seebiz

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...