Ada Ciganlija dobija još jedno jezero, ski stazu, zabavni park...

20. August 2018

U idućoj sezoni gradsko kupalište biće bogatije za dodatne objekte kojima planira da privuče više posetilaca. Lokacije za buduće atraktivne sadržaje već su zakupljene na neodređeno vreme - prenose Novosti.

Što veći broj posetilaca privući na Savsko jezero, osnovni je cilj JP "Ada Ciganlija" sa kojim ulazi u pripremu naredne sezone. Preduzeće planira velike projekte, pa će tako već od 2019. godine sugrađani imati priliku da uživaju u novim sadržajima - moći će da skijaju tokom cele godine, da vreme provedu u velikom zabavnom parku, a najverovatnije i da raftinguju na novom veštačkom jezeru!

Prema rečima v. d. direktora "Ade Ciganlije" Roberta Đukića, turistički potencijal kompleksa je veliki, pa stoga uprava teži da ga prilagodi svim godišnjim dobima.

- U zakup smo dali tri lokacije sa novobeogradske strane jezera, i to na deset godina i na neodređeno vreme - otkriva Đukić. - Javni poziv za izbor investitora je završen i u toku je priprema dokumentacije. Prvi radovi treba da počnu već 1. septembra, ali sve zavisi od dobijanja dozvola.

Izgradnja ski-staze prva je na spisku investicija, i to na placu kraj kružnog toka. Biće dužine 80 metara, sa ski- -liftom i "tjubing" stazom, ali i simulatorom.

- Reč je o montažnom objektu, tako da će sva vegetacija biti očuvana. Vizuelno ne znamo još kako će izgledati, već ćemo projekat dobiti pre početka radova. Podloga je od modernog materijala, sačinjena od gume i plastike, tako da sneg nije neophodan. Firma zakupac plaćaće milion i 350.000 dinara godišnje - kaže nam rukovodilac preduzeća.

Nedaleko od ove atrakcije, zemljište se priprema za još jednu - zabavni park, koji će posetiocima ponuditi niz sadržaja. Pažnja je posvećena mališanima, pa će se tu naći dečji bioskop, škola jahanja ponija, eksponati dinosaurusa u prirodnoj veličini, mini zip-lajn, veštačka stena, avantura-park, elektroautomobili...

- Ideja je da se organizuju školske posete i ekskurzije. Ovaj deo je inače bio zapušten i neiskorišćen, ali sad će to biti uređeno na najbolji način - priča Đukić.

Kako otkriva, veštačko jezero, koje će se takođe naći u "komšiluku" novih investicija, na mestu gde se nalazi teretana na otvorenom, inicijativa je Grada. Ko dobije tender za rekonstrukciju čukaričkog rukavca, biće u obavezi da ga izgradi od svojih sredstava. Ova vodena površina imaće pumpe za proizvodnju jakog vodotoka, pa će se tu organizovati takmičenja u kajaku i kanuu. S druge strane, ono će biti iskorišćeno za rafting.

Proširenje klizališta

Više od 20.000 ljudi klizalo je na prvoj ledenoj ploči nepravilnog oblika u gradu, koje je postavljeno zimus u "Kamenom gradu". Za predstojeću sezonu planirano je proširenje klizališta.

Ukoliko vremenski uslovi dozvole, otvaranje će biti krajem decembra, a ulaz će tokom dva meseca biti besplatan.

Izvor: Novosti

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...