"Noć muzeja" i u Turističkoj organizaciji Srbije

17. May 2017
'Noć muzeja' i u Turističkoj organizaciji Srbije

Turistička organizacija Srbije poziva sve zainteresovane na izložbu „Uspomene iz Srbije“ u okviru manifestacije „Noć muzeja“, koja se ove godine održava 20. maja, u periodu od 17h do 1 čas posle ponoći. Izložba će biti postavljena 20. i 21. maja 2017. godine.

Interaktivna izložba „Uspomene iz Srbije“ vodi vas na putovanje kroz početke turizma u Srbiji i poziva na učešće u nagradnoj igri na Instagramu.

- Vodimo vas u svet tramvaja koje vuku konji, kupaćih kostima pristojne dužine i veličine, piknika uz zvuke gramofona, planinskih domova i kola za ručavanje, porodičnih putovanja i gostovanja kulturno umetničkih društava. Kroz priču o starim autobusima, jelovnicima, fijakerima, prvim turističkim fotografijama, doživećete kako su putovali naši sugrađani pre skoro dve stotine godina - poručuju iz Turističke organizacije Srbije.

Na izložbi „Uspomene iz Srbije“ zabavićete se uz Instagram Box, kutak za fotografisanje i kutak za decu, poklon suvenire…

Fotografišite se u Instagram box-u i podelite svoje fotografije koristeći #UspomeneIzSrbije. Neka Vaš opis bude priča o doživljaju i uspomenama sa putovanja po Srbiji.

Autore najboljih fotografija sa posebno kreativnim opisom (caption) očekuju prigodne nagrade.

Žiri Turističke organizacije Srbije doneće odluku o dobitnicima nagrada do 25. maja 2017. i imena dobitnika objaviti na internet, Instagram i Facebook stranicama TOS-a.

Izložbu „Uspomene iz Srbije“ možete pogledati u Čika Ljubinoj br.8. na 1. spratu.

Noć muzeja, četrnaesta po redu, održaće se 20. maja u više od 40 gradova i mesta Srbije, kada će posetioci biti u prilici da prošetaju muzejima, galerijama i institucijama kulture i uživaju u premijernim izložbama i sadržajima osmišljenim samo za tu noć.

Beograd će u Noći muzeja ponuditi najbogatiji sadržaj, na 65 lokacija, od čega čak 12 premijera. Posetioci će imati priliku da izaberu svoju maršrutu između Viasat History neispričanih priča moderne umetnosti i savremene kulture, grada sa stilom i vizijom.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....