"Ledena šuma" u Dunavskom parku - mesto susretanja svih generacija u Novom Sadu

24. November 2021
Ledena šuma, Dunavski park  - Novi Sad
Ledena šuma, Dunavski park - Novi Sad
„Ledena šuma“ je najduža zimska manifestacija u Srbiji koja se tradicionalno održava tokom decembra i januara meseca u Dunavskom parku, u Novom Sadu, a svojim ambijentom i programskim sadržajima svake godine okuplja više od sto hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva.
Šesta manifestacija „Ledena šuma“ ove godine će se održati od 17. decembra 2021. godine do 16. januara 2022. U duhu prazničnih tradicija i dobre zabave, sve učesnike očekuje mnoštvo kulturnih dešavanja, edukativnih druženja, izložbenih aktivnosti i humanitarnih susreta.
U ponudi „Ledene šume“ nalazi se veliko i lepo uređeno klizalište koje se prostire na 1300 kvm i koje se sastoji iz centralnog, natkrivenog dela i njegove prateće, kružne staze koja je postavljena oko jezera u Dunavskom parku. Kao takav, ovaj kapacitet predstavlja najmodernije klizalište u regionu na kome je posetiocima omogućena zabava i rekreacija na ledu i na temperaturama do 15 stepeni.
Pored klizališta posetiocima je na raspolaganju i kafe a na samom ulazu u „Ledenu šumu“ nalazi se i „Snežni grad“ - zimski bazar koji je namenjen prezentaciji lokalnih umetnika i zanatlija, kao i promociji vojvođanskih specijaliteta i zimskih delikatesa.
Uzevši u obzir da je „Ledena šuma“ mesto susreta svih generacija i da je posećuju kako klizači tako i oni koji to nisu, uz podršku grada Novog Sada i ostalih partnera na projektu, programom manifestacije obuhvaćeni su: koncerti klasične muzike, nastupi savremenih bendova, di-džej nastupi, umetnički performansi, edukativne radionice za decu i odrasle, dečije animacije na ledu i još mnogo toga zanimljivog.
Tradicionalni doček Dečije Nove godine održaće se 31. decembra u dnevnom terminu sa programom prilagođenom najmlađim posetiocima.
Istovremeno, u okviru programa društvene odgovornosti, „Ledena šuma“ će i ove godine inicirati i učestvovati u brojnim humanitarnim akcijama, koje imaju za cilj da u prazničnom periodu prikupe sredstva za najugroženiju decu iz Vojvodine i Srbije.
U cilju popularizacije rekreativnog klizanja kao zabavnog zimskog sporta, satnicom na ledu omogućena je i besplatna škola klizanja. Takođe, kroz saradnju sa predškolskim i školskim ustanovama, „Ledena šuma“ omogućuje i besplatne grupne termine klizanja za najmlađe posetioce.
Svi programski sadržaji tokom trajanja ovogodišnje manifestacije „Ledena šuma“ održavaće se uz uvažavanje svih preporuka i propisanih epidemioloških mera koje budu na snazi.
Radno vreme „Ledene šume“, cene i satnice klizanja kao i program manifestacije dostupni su na sajtu www.ledenasuma.rs

 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Konkurs za dodelu subvencija i transfera namenjenih projektima razvoja turizma u 2022. godini
25. May 2022
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisuje javni konkurs za dodelu subvencija i...
Tourism
Održan susret turističke privrede Anadolije i organizatora putovanja iz Srbije
25. May 2022
U cilju jačanja turističkog tržišta centralne Turske koje je otvoreno pokretanjem...
Tourism
Destinacija u Africi najtraženija za održavanje venčanja
25. May 2022
Nova studija kompanije za finansijska poređenje  monei.co.uk  otkriva najpopularnije...
Tourism
Bajina Bašta dobila novu atrakciju
24. May 2022
U centru Bajine Bašte otvoren je Park ćirilice, poseban kutak koji u privlačnom...