"Karnevalske majske večeri" u Budvi - sedam dana najvećeg karnevala u jugoistočnoj Evropi

25. February 2019

U želji da što kvalitetnije i lepše ozvaniči početak još jedne uspešne turističke sezone, Turistička organizacija opštine Budva i ove godine za sve goste budvanske rivijere pripremila je raznovrstan program krajem aprila i početkom maja.

Manifestacija „Karnevalske majske večeri“ koja je prošle godine imala svoje prvo sedmodnevno izdanje, ove godine biće održana od 29. aprila do 05. maja. Biće to najveća višednevna svetkovina tog tipa u regionu, u kojoj će učestvovati nekoliko desetina grupa iz zemalja regiona i Evrope. Kao i prošle godine i ovoga puta gosti crnogorske metropole turizma uživaće i u brojnim muzičkim i koncertnim dešavanjima. Prošle godine je ova manifestacija okupila više od 1200 učesnika iz zemalja regiona, Ukrajine, Rusije, Italije, Moldavije, Albanije.

-Kako Budva tradicionalno neguje manifestacioni turizam, pa tokom cele godine ima brojna dešavanja, osim karnevala goste i ove godine očekuju manifestacije: "Od Uskrsa do Vaskrsa", "Budva Grad teatar", muzički festivali "Sea Dance Festival" i "Spring Break Montenegro", "Fešta od makarula", i mnogi drugi - dodala je Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije Opštine Budva. 

Bogatim kalendarom manifestacija Budva, i Crna Gora žele da povećaju broj turista i van sezone i tako svoje lepote i potencijale maksimalno afirmišu tokom cele godine.

- Prošle godine je našu zemlju posetilo preko 2.200.000 turista i ostvarilo gotovo 13 miliona noćenja. To je za jednu zemlju sa malim brojem stanovnika odličan rezultat. Dakle, naši su kapaciteti iz sezone u sezonu popunjeni maksimalno, ali ono gde mi vidimo našu šansu za rast su period predsezone i postsezone kako bismo bili atraktivni svih 365 dana - izjavila je Željka Radak Kukavičić, direktorka Nacionalne Turističke organizacije Crne Gore.
 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....