"Dani Vojvodine" od 1. do 3. juna u Beogradu

30. May 2017

Ove godine, po peti put Turistička organizacija Vojvodine od 1. do 3. juna organizuje manifestaciju "Dani Vojvodine" u Beogradu. Na nekoliko lokacija, uz raznovrstan program, Vojvođani će predstaviti svo bogatstvo dinamične ravnice.

Na Trgu republike tokom tri dana trajanja manifestacije, od 12 do 19h, predstaviće se celokupna turistička ponuda Pokrajine. U večernjim časovima će se održati koncerti u "Božidarcu" i UK "Vuk Stefanović Karadžić", a u hotelu "Radisson Blu Old Mill" biće održan dvodnevni "Salon vina Vojvodine".

- Vojvodina je jedno od važnih turističkih destinacija za Beograđane, bilo da je to poseta salašima, Novom Sadu ili manastirima na Fruškoj gori. Sve zanimljivije takođe postaju i vinarije, i one male porodične, ali i one koje mogu da ugoste veće grupe - navodi Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine.



Pavlović je podsetila da Novi Sad nosi dve titule - Omladinska prestonica Evrope 2019. godine i Evropska prestonica kulture 2021. godine. Kako je istakla, obe titule u narednom periodu doprineće razvoju Novog Sada u kulturnom, socijalnom i ekonomskom smislu. Tome će svakako doprineti i čuveni muzički festival EXIT, koji će se ove godine 17. put održati na Petrovaradinskoj tvrđavi od 6. do 9. jula.

Osim Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Fruške gore, Vojvodina je destinacija i salaša, raznovrsne gastronomije, dobrih vina i mnogobrojnih događaja.

Tokom letnjeg perioda posetioci mogu uživati na plažama vojvođanskih reka i jezera, a na 120 km od Beograda, u Bačkom Petrovcu, nalazi se akva park "Petroland", najveća do sada izgrađena turističko-zabavna atrakcija u Srbiji.

U srcu Fruške gore, turisti mogu uživati u ponudi etno kompleksa "Vrdnička kula" u Vrdniku. Šetnja "stazom zdravlja", spa i wellness programi, bogata gastronomska ponuda, vinski podrum, sadržaji za decu - samo su deo ponude ovog kompleksa. Fruška gora je nezaobilazna i za sve izletnike koji žele da uživaju u pešačkim i biciklističkim stazama, bogatim riznicama 16 pravoslavnih manastira ili da posete neku od mnogobrojnih vinarija i probaju bermet, slatko desertno vino karakteristično za ovo područje.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...