Više od 300 vežbača učestvovalo u javnom času vežbanja!

07. September 2018

Uoči obeležavanja Međunarodnog dana fizioterapeuta 8. septembra, Specijalna bolnica „Merkur“ organizovala je danas javni čas vežbanja u centralnom parku, pod sloganom „Pokretom do zdravlja“. Cilj ovog događaja je promocija značaja fizičke aktivnosti za zdravlje ali i Vrnjačke Banje i Merkura kao mesta za stvaranje zdravih navika.

Danas je park Vrnjačke Banje okupio preko 300 ljudi, dece, đaka, studenata, gostju i građana, radnika Merkura, članova sportskih klubova, udruženja i nevladinih organizacija... kako bi tim činom zajedničkog vežbanja ukazali na značaj fizičke aktivnosti po zdravlje i promovisali Vrnjačku banju. Čas javnog vežbanja vodili su Merkurovi fizioterapeuti, koji  čine bitan deo Merkurovog tima jer u modernom bloku za fizikalnu terapiju radi oko 60 stručnih fizioterapeuta, pa je cilj ovog događaja bio istaći značaj profesije fizioterapeuta u očuvanju i unapređenju zdravlja.

O ulozi fizioterapeuta u zdravlju Merkurovih pacijenata, govorila je dr Biljana Jaćimović, specijalista fizijatrije, a vežbe je vodila Nataša Miličić, rukovodioc odeljenja fizikalne terapije, sa svojim kolegama.

Događaj je protekao u dobroj atmosferi uz vežbu i druženje, a u Merkuru se nadaju da će sledeće godine biti mnogo više vežbača, da će ovo već tradicionalno druženje u narednim godinama oboriti i svetski rekord u broju vežbača. Iz godine u godiu broj učesnika sve više raste, pa je ove godine po prvim procenama danas bilo više od 300 učesnika.

Već pola decencije  Merkur se bavi fizikalnom medicinom, a danas, spoj tradicije, savremene dijagnostike i izuzetnog medicinskog kadra svrstavaju ovu Ustanovu u jedan od vodećih centara fizikalne medicine i rehabilitacije.

Comments (0)

Connected news

Others
22. April 2024
Udruženje „Hrana sa naših polja” u subotu i nedelju 27. i 28. aprila u TC...
Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...