Vinska noć na Pjaci Starog mlina ‒ omaž seriji „Grlom u jagode“

01. September 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
„Vinska noć – okusi ljubav“, omaž seriji „Grlom u jagode“, 45 godina posle, održaće se 3. septembra od 17 do 23 časa na Pjaci ispred hotela Radisson Collection Old Mill Belgrade.
 
Pjaca, čija kaldrma čuva sećanje na stari Beograd, nalazi se u zgradi Starog mlina, sagrađenog pre više od jednog veka. Mlin, smešten na današnjem Sajmu, u Bulevaru vojvode Mišića br. 15, u periodu između dva svetska rata bio je najveći mlin u Srbiji.
Osnovan je davne 1901. godine na tadašnjem Topčiderskom drumu, pod imenom Parni automatski mlin Prvog akcionarskog lebarskog udruženja za preradu i prodaju hrane u Kraljevini Srbiji.
 
Iako je danas dobio novi sjaj u kombinaciji sa modernom arhitekturom hotela Radisson, na Pjaci se nalaze staro granitno kamenje i stubovi od kovanog gvožđa spašeni iz parnog mlina, koji je proglašen spomenikom kulture i pod zaštitom je države. U narodu se poslednjih decenija ustalio naziv Stari mlin, a stari Beograđani su ceo taj kraj zvali „kod Starog mlina”.
 
„Vinska noć – okusi ljubav“ okupiće najpoznatije vinarije Srbije koji će izložiti svoja vina na degustaciju posetiocima. Pjacom koja odiše duhom prošlog vremena, budi nostalgiju za lepim danima, prvim ljubavima, poljupcima, igrankama, snovima i razočaranjima, a njom će prošetati poznate ličnosti, novinari i svi oni koji uživaju u dobrim vinima i sjajnom provodu uz muziku poznatih didžejeva.

 Izvor: putovanjaiturizam.com 

Comments (0)

Connected news

Others
Danas je svetski dan turske kafe
05. December 2023
Sa svojim fantastičnim mirisom koji ispunjava domove, kancelarije, kafiće, pa čak i čitave...
Others
Bakina tajna lansirala džem sa dodatkom rakije
21. November 2023
Zamislite spoj tradicionalnog džema i srpske rakije, spoj koji aktivira sva čula i stvara...
Others
Muzej iluzija daruje đacima prvacima besplatan ulaz
30. August 2023
U periodu od 01 do 30. septembra 2023. godine Muzej iluzija poziva sve mališane koji...
Others
16. August 2023
Jedna od najomiljenijih niških manifestacija "Dani bureka" se održavaju od 17....