Uoči odlaska: Nik Adi Arman, diplomata u misiji prijateljstva

23. November 2020
U srdačnom razgovoru gospodin Nik Adi Arman i Ljiljana Rebronja; Foto: Predrag Gudurić
U srdačnom razgovoru gospodin Nik Adi Arman i Ljiljana Rebronja; Foto: Predrag Gudurić

Posle više od četiri godine gospodin Nik Adi Arman, otpravnik poslova Ambasade Malezije u Beogradu, krajem novembra napušta Srbiju. Iako se zbog pandemije koronavirusa kod nas zadržao duže nego što je to uobičajena diplomatska praksa, reklo bi se da mu to nije palo teško. Naprotiv, iz njegovih toplih reči dok se opraštao ponaosob od svih sa kojima je tokom svog boravka ostvario lepu saradnju, a sa mnogima i prijateljstvo, osećalo se da su mu i Srbija i njen narod ostali u srcu. U neformalnom razgovoru sa Ljiljanom Rebronjom, glavnom urednicom Turističkog Sveta, istakao je da je Srbija bila velika nepoznanica za njega na početku, ali da je došao otvorenog uma i srca, i da danas kada treba da se oprostimo može da kaže da su i on i njegova porodica – supruga Azlina i ćerka Hasana, otkrili najlepše lice Srbije i njenih ljudi. Priznaje da za svo vreme boravka u Beogradu nijednom nisu otišli kući ali su zato ugostili mnogo svojih rođaka i prijatelja kojima su želeli da pokažu Srbiju. Kad god su mogli putovali su kroz našu zemlju, upoznavali se s prirodnim lepotama i kulturno-istorijskom baštinom, uživali u druženju s ljudima, u njihovom gostoljublju i degustaciji naših specijaliteta, od kojih će mu, kaže gospodin Arman, dugo ostati u sećanju ukus našeg kajmaka i ajvara. Zahvaljujući svemu tome, kao neko ko je imao vremena da nas dobro upozna, kada se vrati u Kuala Lumpur, rekao je, biće naš najbolji „ambasador“ i trudiće se da i dalje doprinosi razvijanju prijateljskih i poslovnih veza između Malezije i Srbije. 

Inače, svoju misiju u našoj zemlji video je kao dobru priliku da nam kroz razne aktivnosti predstavi Maleziju ali i da izgradi što je moguće bolje odnose s našim ljudima. Tako je, između ostalog, uspešno organizovao foto konkurs „Malezija – zemlja uspomena“, radio na osnaživanju Kluba prijateljstva Srbije i Malezije, a svoju zemlju predstavljao i na Sajmu turizma i na mnogim drugim događajima. S ponosom ističemo da je na ovogodišnjem Sajmu turizma, Turistički Svet, zahvaljujući upravo gospodinu Niku, imao privilegiju da na svom štandu ugosti veliku plesnu grupu koja je predstavljala Maleziju kroz pesmu i igru. Bio je to ne samo divan događaj za sećanje, već i akt prijateljstva od kojeg svakoj redakciji rastu i rejting i krila. Pamtićemo ga dugo kao veoma obrazovanog, skromnog, uvek nasmejanog i brižnog mladog čoveka s velikim srcem, koji nikada nije zaboravio da je kao diplomata u Srbiju došao, pre svega, u misiju prijateljstva. 
Kako je gospodin Arman video i doživeo Srbiju, kako ocenjuje svoju misiju u našoj zemlji i još mnogo toga zanimljivog čitaćete u njegovom poslednjem intervjuu u novom broju Turističkog Sveta. 
 
Comments (0)

Connected news

Others
Kako obezbediti bezbedno kupanje u doba pandemije
09. April 2021
I ove, kao i prošle godine očekuje se veća popunjenost domaćih hotela, jer se sve...
Others
U Ruskom domu uskoro izložba povodom šest decenija od prvog čovekovog leta u svemir
07. April 2021
 Čitava naša planeta bila je 12. aprila svedok događaja koji je iz korena promenio...
Others
Najlepši pejzaži Srbije od danas krase gradske autobuse
07. April 2021
Projekat „EU za Naturu 2000 u Srbiji“ započinje kampanju „Zdrava priroda za...
Others
HVAC UVC Sterilizacioni kanal – efikasna brana za širenje virusa i bakterija kroz klimatizacione i ventilacione sisteme
02. April 2021
  Inovativno rešenje za sprečavanje širenja virusa Covid 19 i ostalih...